Chris Evert zaključila kemoterapijo

Ena najboljših teniških igralk v zgodovini Chris Evert je končala šesti, zadnji krog kemoterapije zdravljenja raka jajčnikov, ki so ji ga odkrili v prvi fazi.
Fotografija: Chris Evert je ob tej fotografiji na twitterju pripisala, da je nastala tik pred tem, ko je z zvoncem naznanila konec zadnjega, 6. kroga terapije.
Odpri galerijo
Chris Evert je ob tej fotografiji na twitterju pripisala, da je nastala tik pred tem, ko je z zvoncem naznanila konec zadnjega, 6. kroga terapije.

Zdaj 67-letna Američanka Chris Evert, ki je osvojila 18 turnirjev za veliki slam, je januarja izvedela, da ima raka na jajčnikih, poroča agencija Reuters. Evertova je prek twitterja sama sporočila, da je končala kemoterapijo. Pri tem želi tudi ozaveščati glede raka, saj je njena mlajša sestra Jeanne Evert Dubin, prav tako nekdanja teniška igralka, leta 2020 v starosti 62 let izgubila bitko z rakom jajčnikov, ki so ji ga odkrili prepozno.

»Nisem še povsem pri sebi zaradi zdravil, ampak vseeno sem hvaležna in obenem čutim olajšanje, da sem končala šest kemoterapij,« je Evertova zapisala na twitterju.

Evertova je še pojasnila, da ji je zdravnik povedal, da po končanem zdravljenju obstaja več kot 90-odstotna možnost, da se rak ne bo ponovil, ker so ji ga diagnosticirali tako zgodaj.

Preberite še:

Komentarji: