Đoković prvič oddal niz, a gladko napredoval

Novak Đoković se je v osmino finala turnirja za grand slam v Melbournu prebil preko Denisa Shapovalova, premagal ga je s 3:1 v nizih. 
Fotografija: Novak Đoković tudi v Avstraliji igra zelo dobro. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković tudi v Avstraliji igra zelo dobro. FOTO: AFP

Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams sta najnovejši veliki imeni, ki sta se prebili do osmine finala prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni v Melbournu. V tretjem krogu sta brez večjih težav premagala najstniška nasprotnika. Med najboljših šestnajst na OP Avstralije se je uvrstila tudi zmagovalka US Opna Japonka Naomi Osaka.
 
Đoković je proti 19-letnem Kanadčanu rusko-izraelskih korenin Denisu Shapovalovu sicer prvič na letošnjem turnirju oddal niz, a njegovo napredovanje nikoli ni bilo pod vprašajem. V četrtem je zmagovalec 14 turnirjev za veliki slam nasprotniku "zavezal kravato" in dvoboj dobil v dveh urah in 25 minutah s 6:3, 6:4, 4:6 in 6:0.



Še manj težav pa je imela 37-letna Williamsova, ki je več kot polovico mlajšo Ukrajinko Dajano Jastremsko premagala v dobri uri, pri tem pa ji oddala le tri igre za zmago s 6:2 in 6:1.

Veliko bolj se je namučila krvnica Williamsove v zadnjem finalu turnirjev velike četverice v New Yorku Osaka. Ta je potrebovala dve uri, da je strla odpor Tajvanke Su-Wei Hsieh, ki je dobila prvi niz in v drugem vodila že s 4:2, preden je Japonka našla svoj ritem in preobrnila potek dvoboja. Na koncu je slavila s 5:7, 6:4 in 6:1.

Komentarji: