Emma Raducanu brez nohtov na nogah

Zmagovalki odprtega prvenstva ZDA so drseli noga in čevlji.
Fotografija: Emma Raducanu na nogah nimam nohtov, noga in čevlji so ji namreč drseli. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Emma Raducanu na nogah nimam nohtov, noga in čevlji so ji namreč drseli. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports

Presenetljiva zmagovalka odprtega prvenstva ZDA Emma Raducanu bo Veliko Britanijo vodila v odločlnem obračunu teniškega pokala Billie Jean King proti Češki. Britanka je polna samozavesti, a je ostala brez nohtov na nogah. »Na njih nimam nohtov, noga in čevlji so mi veliko drseli,« je 19-letnica povedala novinarjem pred obračunom proti enajstkratnim prvakinjam. Kapetanka britanske ekipe Anne Keothavong je dejala, da je nenavadna pritožba njene igralke zbegala ekipo, a se najstnica na prvi ekipni turnir na igrišču pripravlja kot profesionalka.

»Vsi smo malce prestrašeni zaradi Emminih prstov na nogah,« se je pošalila. »Na splošno je navzoče veliko neizkušenosti in novih izzivov, ki se ji obetajo letos, in to bo eden izmed njih. Vendar je pripravljena voditi to ekipo in upam, da bo vodila z zgledom,« je še povedala. Zmagovalke obračuna v Pragi bodo sicer napredovale v finale pokala Billie Jean King.

Komentarji: