Hercgova korak od glavnega žreba

V Madridu Roger Federer na pesku spet po treh letih.
Fotografija: Polona Hercog se bo za preboj v glavni žreb Madrida jutri pomerila z Andreo Petković. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Polona Hercog se bo za preboj v glavni žreb Madrida jutri pomerila z Andreo Petković. FOTO: Usa Today Sports

Madrid – V španski prestolnici so zbrani vsi najboljši teniški igralci in igralke sveta, saj Madrid gosti enega najmočnejših turnirjev na svetu, pri moških gre za serijo masters, pri ženskah pa za premier mandatory. V posamični konkurenci je edina Slovenka Polona Hercog, ki pa si mora mesto v glavnem žrebu še priigrati.

Štajerka, ki je ta teden še nastopala na turnirju v Rabatu, kjer je izpadla v osmini finala, je uspešno začela kvalifikacije. V 1. kolu je ekspresno opravila s Švicarko Viktorijo Golubić (6:3, 6:1) in tako jo od glavnega žreba loči le še ena zmaga. Jutri jo bo skušala doseči v dvoboju z Andreo Petković, ki je v uvodnem kolu po hudem boju ugnala Olgo Danilović (7:5, 5:7, 6:2).

Madrid je sicer močno v znamenju Rogerja Federerja, ki bo na pesku zaigral prvič po treh letih. Nazadnje je na tej podlagi nastopil v Rimu 2016, potem pa ta del sezone izpuščal. Za Švicarja bo Madrid eden dveh peščenih turnirjev, na katerih bo zaigral letos, drugi bo Roland Garros. Naslov v španskem glavnem mestu bo branil Aleksander Zverev, ki pa je to sezono v zelo slabi formi, danes ga je denimo v četrtfinalu Münchna premagal Cristian Garin.

Komentarji: