Še en dan za razmislek o usodi Novaka Đokovića

Znani pari za 1. kolo OP Avstralije: Tamara Zidanšek proti Belgijki, Kaja Juvan proti Nizozemki, srbski as pa proti rojaku Miomirju Kecmanoviću.
Fotografija: Ali bo Novak Đoković v Melbournu lovil rekordno 21. lovoriko za veliki slam, bo najbrž znano že v prihodnjih urah. Medtem srbski teniški as s svojimi trenerji, med katerimi je tudi hrvaški zmagovalec Wimbledona Goran Ivanišević (desno), zavzeto trenira. FOTO: Mike Frey/AFP
Odpri galerijo
Ali bo Novak Đoković v Melbournu lovil rekordno 21. lovoriko za veliki slam, bo najbrž znano že v prihodnjih urah. Medtem srbski teniški as s svojimi trenerji, med katerimi je tudi hrvaški zmagovalec Wimbledona Goran Ivanišević (desno), zavzeto trenira. FOTO: Mike Frey/AFP

Tudi danes avstralski minister za priseljevanje Alex Hawk ne bo odločil o tem, ali bo najboljši teniški igralec na svetu Novaka Đokovića po vseh peripetijah pri pridobivanju vstopnega vizuma moral zapustiti Avstralijo. 

Če Đoković še ne ve, kakšna bo njegova usoda, vsaj ve, s kom se bo pomeril v 1. kolu OP Avstralije v Melbournu. Njegov prvi nasprotnik bo rojak Miomir Kecmanović.

Žreb parov je Đokovića v uvrstil v zgornji del tabele, v katerem sta tudi Alexander Zverev in Rafael Nadal. Potencialni tekmec v četrtfinalu je tudi Italijan Matteo Berrettini

Najboljši teniški igralec na svetu je še naprej deležen kritik, obenem pa je seznam držav, v katerih je kršil protikoronska pravila, povečal še za Španijo. Obtožujejo ga, da je kršil pravila ob zadnjem decembrskem obisku Marbelle.

Štiriintridesetletnemu Srbu jasno sporočilo poslal tudi premier zvezne države Victoria Daniel Andrews.

»Rad bi samo, da se cepite. To je ključno,« je povedal Andrews in nadaljeval. »Tako sem rekel vsakemu prebivalcu Victorie, to so naredili moji otroci, to je naredilo 93 odstotkov naše zvezne države,« ni varčeval z besedami prvi mož Victorie, gostiteljice prvega letošnjega velikega slama v Melbournu, kjer bi Đoković lovil rekordno 21. zmago na največjih turnirjih. Andrews je ponovil tudi besede Đokovićevega tekmeca Rafaela Nadala, ki je dejal, da je Đoković poznala zahteve za vstop, in če bi želel, bi brez težav igral v Avstraliji.

Andrews je še dal vedeti, da je turnir veliko večji od katere koli osebe in se z razlogom imenuje veliki slam. »Kot je varnost naše skupnosti večja kot katera koli oseba,« je še med drugim povedal.

V zvezni državi Victoria so včeraj imeli 25 smrti in 37.169 okužb s koronavirusno različico omikron.

Edini Slovenki na glavnem turnirju med posameznicami Tamara Zidanšek in Kaja Juvan bosta izzvali 79. na teniški lestvici WTA Belgijka Maryna Zanevska in Nizozemka, 66. na lestvici, Arantxa Rus.

Preberite še:

Komentarji: