Kaja Juvan napredovala po preobratu, Zidanškova izločila Stephensovo

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po preobratu napredovala v drugo kolo turnirja v Nursultanu, uspešna je bila v Chicagu tudi Tamara Zidanšek.
Fotografija: Kaja Juvan (na fotografiji) med nastopom na letošnjem turnirju v Portorožu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Kaja Juvan (na fotografiji) med nastopom na letošnjem turnirju v Portorožu. FOTO: Matej Družnik

Dvajsetletna Ljubljančanka Kaja Juvan je v prvem kolu turnirja z nagradnim skladom 201.374 evrov premagala četrto nosilko, Belgijko Greet Minnen z 2:6, 7:6 (5) in 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in 29 minut. Juvanova je bila proti 76. igralki na lestvici WTA nemočna v prvem nizu, potem ko je takoj zaostala z 0:4. V drugem je v peti igri Minnenova vnovič povedla z brejkom prednosti, a se je Slovenka (94. WTA) vrnila in izenačila na 4:4. Niz je odločila podaljšana igra, v kateri je po zaostanku z 2:5 Juvanova dobila naslednjih pet točk in izenačila na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu je Juvanova najprej prišla do prednosti odvzema servisa v tretji igri. Belgijka se je v osmi še vrnila, dve zaporedni igri slovenske predstavnice pa sta bili dovolj za napredovanje v drugo kolo. V njem se bo pomerila s Srbkinjo Aleksandro Krunić.

Juvanova bi morala sicer danes še enkrat na igrišče za obračun dvojic, a se je brez boja skupaj z Rusinjo Natelo Dzalamidze prebila v četrtfinale, potem ko sta nastop odpovedali Rusinji Anastasija Gasanova in Natalija Vihljanceva.

Za preboj v polfinale dvojic se bosta Juvanova in Dzalamidzejeva pomerili z Rusinjo Ano Blinkovo in Kazahstanko Ano Danilino.
 

Zidanškova prepričljiva proti nekdanji zmagovalki OP ZDA


Tamara Zidanšek je zanesljivo napredovala v drugo kolo teniškega turnirja WTA v Chicagu z denarnim skladom 565.530 ameriških dolarjev (484.181 evrov). Trenutno 33. igralka lestvice WTA je bila zanesljivo s 6:2, 6:1 boljša od zmagovalke OP ZDA 2017, Američanke Sloane Stephens. Polfinalistka letošnjega OP Francije ni imela večjih težav z 28-letno Američanko, ki je osvojila vsega tri igre. V prvem nizu je dobila dve, Zidanškova pa je na drugi strani dobila vse svoje igre na začetni udarec, za nameček pa je v četrti in osmi igri uspela še z odvzemoma servisa.

Drugi niz je 13. nosilka turnirja v vetrovnem mestu dobila še bolj prepričljivo, do brejkov pa je prišla v četrti in šesti igri. Skupaj je Konjičanka izkoristila štiri od sedmih priložnosti za odvzem servisa, Američanka pa nobene od osmih, kar je botrovalo porazu po vsega uri in 14 minutah.

V drugem krogu se bo Zidanškova pomerila s Čehinjo Terezo Martincovo, ki je v dveh nizih s 6:3, 7:5 ugnala Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano. Zidanškovo v torek čaka še dvoboj dvojic. Z Belorusinjo Aljaksandro Sasnovič se bosta pomerili proti Britanki Harriet Dart in Slovakinji Terezi Mihalikova.

Preberite še:

Komentarji: