Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Kaja Juvan po novi zmagi še korak dlje v Avstraliji

Edina Slovenka med posameznicami za preboj v 3. krog in dvoboj proti Američanki Jennifer Brady potrebovala dve uri in 41 minut.
Dvajsetletna Ljubljančanka se je na OP Avstralije skoraj tri ure merila za napredovanje proti Egipčanki Majar Šerif. FOTO: Paul Crock/AFP
Dvajsetletna Ljubljančanka se je na OP Avstralije skoraj tri ure merila za napredovanje proti Egipčanki Majar Šerif. FOTO: Paul Crock/AFP
G. N., STA
11. 2. 2021 | 10:20
11. 2. 2021 | 11:24
1:26
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Dvajsetletna Ljubljančanka je napredovala po dve uri in 41 minut dolgem dvoboju, v katerem je z 2:1 v nizih premagala Egipčanko Majar Šerif. Izid v nizih je bil 3:6, 7:6 (2), 6:3 za Slovenko.

Juvanova bo prvič zaigrala v tretjem krogu katerega od turnirjev za veliki slam. Njena tekmica bo Američanka Jennifer Brady, 24. igralka sveta.

V prvem krogu so se sicer med posamezniki poslovili Aljaž Bedene ter Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

Aljaž Bedene je sicer danes v paru s Čehom Jirijem Veselyjem zaigral v moških dvojicah Melbourna in izgubil uvodni dvoboj po ogorčenem boju, ki je trajal dve uri in 45 minut. Slovensko-češka kombinacija je bila slabša od britanske naveze Luke Bambridge/Dominic Inglot. Britanca sta slavila z izidom 6:7 (2), 7:6 (5), 7:6 (7).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine