Brez slovenskega obračuna: slovo Zidanškove in Juvanove

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta z nastopi na OP ZDA končali v drugem kolu s porazoma 0:2 v nizih.
Fotografija: Tamara Zidanšek (na fotografiji) med sredinim obračunom s Sabalenko. FOTO: Angela Weiss/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek (na fotografiji) med sredinim obračunom s Sabalenko. FOTO: Angela Weiss/AFP

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem kolu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku izgubila in končala s posamičnimi nastopi na letošnjih velikih slamih. Prepričljivo jo je premagala Belorusinja Arina Sabalenka, druga nosilka, s 6:3 in 6:1.

Dvoboj je trajal manj kot uro, končan je bil po 59 minutah. Sabalanka je prevladovala v vseh elementih igre, po točkah je dvoboj dobila z 59:32. Zidanškova je bila polfinalistka odprtega prvenstva Francije, nato se je v Wimbledonu poslovila že po uvodnem nastopu.

Le slabo uro pred izpadom Zidanškove v New Yorku je tudi Kaja Juvan tudi končala posamične nastope. Od 20-letne Ljubljančanke je bila boljša 26. nosilka domačinka Danielle Collins, ki je slavila s 6:4, 6:2. Dvoboj je trajal uro in 11 minut.

Juvanova je dvoboj začela zelo dobro in držala stik z izkušenejšo tekmico vse do sedme igre, ko je še vodila s 4:3. Nato pa je Collinsova zaigrala bolje in v zadnjih treh igrah skupaj oddala le tri točke. Drugi niz je 27-letnica iz St. Petersburga na Floridi začela bolje, takoj odvzela servis Juvanovi, a se je slovenska predstavnica takoj vrnila in povedla z 2:1. Nato pa je Collinsova znova zaigrala bolje in osvojila naslednjih pet iger za zanesljivo napredovanje v tretje kolo, kjer se bo pomerila s Sabalenko.


Klepačeva z Jurakovo ekspresno v drugo kolo med dvojicami


Andreja Klepač se je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak uvrstila v drugo kolo turnirja dvojic na odprtem prvenstvu ZDA. Klepačeva in Jurakova sta po uri in štirih minutah slavili s 6:1, 6:1 proti Ukrajinki Katerini Bondarenko in Ankiti Raina iz Indije.

Slovensko-hrvaška naveza bi morala sicer morala igrati proti Špankama Pauli Badosa in Sari Sorribes Tormo, a sta tekmici dvoboj pred začetkom predali. Kot alternativi sta »vskočili« Bondarenkova in Raina, a bili proti osmima nosilkama povsem nemočni. V drugem kolu Slovenko in Hrvatico čakata boljši iz obračuna rusko-estonske naveze Darja Kasatkina/Anett Kontaveit ter ameriške dvojice Ann Li in Alison Riske.
 

Medvedjev brez težav napredoval


Rus Danil Medvedjev je zanesljivo napredoval v tretje kolo odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Drugi nosilec je bil na osrednjem igrišču boljši od Nemca Dominika Köpferja s 6:4, 6:1, 6:2, dvoboj pa je trajal uro in 50 minut. Petindvajsetletni Medvedjev, finalist v New Yorku pred dvema letoma, je bil od samega začetka še pod pritiskom dve leti starejšega Nemca, ki pa je nato povsem popustil.

Medvedjev pozdravlja gledalce po zmagi, ki mu je prinesla uvrstitev v tretje kolo glavnega dela turnirja. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Medvedjev pozdravlja gledalce po zmagi, ki mu je prinesla uvrstitev v tretje kolo glavnega dela turnirja. FOTO: Matthew Stockman/AFP


»Zelo dobro sem odigral v tesnih trenutkih, najbrž je to botrovalo padcu njegove ravni, kar sem izkoristil. Zelo sem zadovoljen, ker sem napredoval po manj kot dveh urah,« je takoj po obračunu dejal Moskovčan. »Skušam le zmagati, vse od rane mladosti. Včasih uspe, včasih ne. Novaka (Đokovića) lahko vprašate, kako je s tem. Človek je dobil 20 grand slamov, a se mora vsak dan znova dokazovati, kot ste lahko videli včeraj,« je Medvedjev še razkril, kako težko je psihično držati visoko raven iz dvoboja v dvoboj, kar kaže v zadnjih nekaj sezonah.
 

Favoritinje brez prask


Finalist letošnjega OP Avstralije se bo v tretjem kolu pomerili s španskim veteranom Pablom Andujarjem. Slednji je v treh nizih zanesljivo premagal Nemca Philippa Kohlschreiberja. V tretje kolo je napredoval tudi peti nosilec, Rus Andrej Rubljov. Oddal je drugi niz proti Špancu Pedru Martinezu, nato pa v naslednjih dveh izgubil le še po eno igro.

V ženski konkurenci so zanesljivo napredovale Ukrajinka Jelina Svitolina, Španka Garbine Muguruza ter Romunka Simona Halep, medtem ko je že pred današnjim sporedom zaradi predaje Srbkinje Olge Danilović (nerazkriti zdravstveni razlogi) napredovala branilka naslova, Japonka Naomi Osaka. V tretjem kolu se bo tako štirikratna zmagovalka turnirjev velike četverice pomerila s Kanadčanko Leylah Annie Fernandez.

Svitolina, peta nosilka, je s 6:2, 7:5 ugnala Španko Rebeko Masarovo, Halepova pa je bila s 6:3, 6:1 boljša od Slovakinje Kristine Kučove. Zelo zanimiv dvoboj se v tretjem kolu obeta med lansko finalistko, Belorusinjo Viktorijo Azarenka in Muguruzo. Slednja je s 6:4, 6:2 ugnala Nemko Andreo Petković, medtem ko je bila Belorusinja boljša od Italijanke Jasmine Paolini s 6:3, 7:6 (1).

Preberite še:

Komentarji: