Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nadal brez naporov tudi prek avstralskega najstnika (VIDEO)

V ženski konkurenci se je morala zgodaj posloviti prvopostavljena Romunka Simona Halep.
Rafael Nadal ne pozna milosti. Foto Ben Stansall/AFP
Rafael Nadal ne pozna milosti. Foto Ben Stansall/AFP
J. P.
8. 7. 2018 | 00:20
8. 7. 2018 | 00:36
3:02
London – Tudi po tretjem odigranem dvoboju je prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal, sicer drugi nosilec, še brez oddanega niza na tretjem letošnjem turnirju velike četverice v Wimbledonu. Potem ko je v prejšnjih dveh obračunih tekmecema privoščil osem oziroma enajst osvojenih iger, je bil danes v šestnajstini finala še prepričljivejši, saj je nepostavljeno vzhajajočo zvezdo svetovnega tenisa, komaj 19-letnega Avstralca Alexa de Minaurja, rutinsko odpravil s 6:1, 6:2 in 6:4, za kar je potreboval zgolj dobri dve uri. Poraženec je resda primazal več asov (8:5), a ni izkoristil niti ene od treh priložnosti za brejk. Španca na naslednji stopnički čaka še četrti nasprotnik, ki ga ni med nosilci, Čeh Jiri Vesely.


Đoković ob prvi niz


Enako uspešen je bil tudi nekdanji prvi »lopar« sveta, zdaj pa turnirska številka 12, Srb Novak Đoković, ki je tokrat naletel na nekoliko bolj razigranega nasprotnika, britanec Kyle Edmund mu je namreč odščipnil prvi niz na turnirju. Nole je, po nekoliko zaspanem začetku, po skoraj triurnem obračunu zmagal s 4:6, 6:3, 6:2 in 6:4, tudi po zaslugi 18 asov in le 15 neizsiljenih napak. Srb je zmagal četrtič v petem medsebojnem dvoboju, tekmecu pa se je maščeval za poraz v šestnajstini finala letošnjega mastersa v Madridu. Zdaj Đokovića čaka na papirju lažji izziv, nepostavljeni Rus Karen Hačanov. Je pa že izpadel četrti nosilec, Nemec Sascha Zverev, ki tako ne bo ponovil dosežka z letošnjega Roland Garrosa, ko je bil četrtfinalist. Danes ga je s 7:6 (2), 4:6, 5:7, 6:3 in 6:0 izločil latvijski kvalifikant Ernests Gulbis.

Novak Đoković je oddal prvi niz na turnirju. Foto Ben Stansall/AFP
Novak Đoković je oddal prvi niz na turnirju. Foto Ben Stansall/AFP


Številka 1 že izločena


V ženski konkurenci pa je po lanski zmagovalki, Španki Garbiñe Muguruza, izpadla tudi prvopostavljena Romunka Simona Halep, ki je bila na obeh prejšnjih letošnjih turnirjih velike četverice finalistka, na londonski »sveti travi« pa je izpadla že v tretjem kolu. Zanjo je bila usodna Tajvanka Su-wei Hsieh, ki je za zmago s 3:6, 6:4 in 7:5 potrebovala dve uri in 21 minut, ključno pa je bilo, da je znala ubraniti kar 16 od tekmičinih 23 priložnosti za brejk. S prebojem v osmino finala bo pri 32 letih izenačila svoj najboljši dosežek s turnirjev te kakovostne ravni, enako daleč je leta 2008 in letos prišla že v Melbournu. Naslednji izziv zanjo bo dvoboj z ravno tako nepostavljeno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Simona Halep je že pospravila kovčke. Foto Oli Scarff/AFP
Simona Halep je že pospravila kovčke. Foto Oli Scarff/AFP

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine