Nadal polfinalnemu izzivalcu oddal le šest iger (VIDEO)

Drugi teniški igralec sveta je bil v Melbournu od Stefanosa Tsitsipasa boljši s 6:2, 6:4 in 6:0.
Fotografija: Rafael Nadal na turnirju še ni oddal niza. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Rafael Nadal na turnirju še ni oddal niza. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Melbourne – Enako kot v ženski konkurenci Čehinja Petra Kvitova je na prvem letošnjem teniškem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, med moškimi izjemno prepričljiv drugopostavljeni Španec Rafael Nadal, ki ravno tako še vedno ni oddal niti niza. V današnjem polfinalu je imel celo najlažje delo doslej, saj je presenetljivega Grka, štirinajstega nosilca Stefanosa Tsitsipasa, po hitrem postopku, po uri in tri četrt, odpravil s 6:2, 6:4 in 6:0. Prebil se je v že 25. finale turnirjev te kakovostne ravni.


Trije dvoboji, tri zmage


Špančev začetni udarec je bil udaren in natančen: petim asom ni dodal niti ene dvojne napake, na svoj prvi servis je bil kar 85- in na drugega 71-odstotno uspešen. Še posebej neizenačen je bil zadnji niz, v katerem je poraženec, ki je pokleknil v vseh treh medsebojnih obračunih, osvojil pičlih osem točk. Vseeno bo Tsitsipas, ki se pred tem na turnirjih velike četverice dlje kot do osmine finala še ni dokopal, v ponedeljek na svetovni jakostni lestvici ATP napredoval s petnajstega na dvanajsto mesto. 

Stefanos Tsitsipas je kljub polfinalnemu porazu zabeležil dosežek kariere. FOTO: David Gray/AFP
Stefanos Tsitsipas je kljub polfinalnemu porazu zabeležil dosežek kariere. FOTO: David Gray/AFP


Finalna poslastica?


V drugem polfinalnem obračunu si bosta jutri stala nasproti prvi in 31. lopar sveta, Srb Novak Đoković in Francoz Lucas Pouille. Ves teniški svet je željan finalne poslastice med Noletom in Rafo, ki sta si doslej nasproti stala že 52-krat, tehtnica pa se rahlo nagiba na stran leto dni mlajšega Srba (27:25), ki je bil boljši tudi nazadnje, v polfinalu lanskega Wimbledona, toda po izjemni borbi in petih nizih, zadnji se je končal z 10:8. Tudi v Melbournu je bil nazadnje – ravno tako po petih nizih – boljši Đoković, a je od tedaj minilo že sedem let.

Preberite še:

Komentarji: