Naslednji izziv Rafe Nadala bo Stefanos Tsitsipas

Španski teniški as čaka lovoriko v uvodnem turnirju sezone velike četverice vse od leta 2009.
Fotografija: Rafael Nadal je bil vesel, potem ko je pod njegovim loparjem padel tudi Italijan Fabio Fognini. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Odpri galerijo
Rafael Nadal je bil vesel, potem ko je pod njegovim loparjem padel tudi Italijan Fabio Fognini. FOTO: Loren Elliott/Reuters

Španec Rafael Nadal, drugi igralec svetovne teniške lestvice, je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu s 6:3, 6:4 in 6:2 premagal Italijana Fabia Fogninija ter bo 43. igral v četrtfinalu turnirjev za grand slam. Naslov na uvodnem turnirju sezone velike četverice pa čaka od leta 2009. Za uvrstitev v polfinale bo igral z Grkom Stefanosom Tsitspasom.

Grk, peti nosilec, se je v nadaljevanje turnirja uvrstil brez boja, ker je nekaj ur pred začetkom njunega obračuna devetopostavljeni Italijan Matteo Berrettini zaradi poškodbe trebušne predpone dvoboj predal. Nadal bo v Melbournu igral trinajstič med zadnjo osmerico in je sedaj tretji na večni lestvici, pred njim sta le Roger Federer (15) in John Newcombe (14). Če bo šlo vse po predvidevanjih, ga bo lahko v finalu čakal Srb Novak Đoković, ki se je iz osmine finala prebil že v nedeljo za svoj dvanajsti četrtfinale na OP Avstralije.


Tudi Nadal iskreno vesel zmage


»Vesel sem preboja v četrtfinale, dober začetek turnirja je za menoj. Ko ti to uspe proti takemu igralcu, kot je Fabio, šteje še nekaj več. Dolga leta dvobojev z njim je za mano, saj vedno, ko greš na igrišče s takim tekmecem, lahko pričakuješ težave,« je po dokaj lahko dobljeni tekmi povedal Nadal. Španec je 33-letnega Fogninija premagal trinajstič, ob tem ima štiri poraze v medsebojnih dvobojih.

Preberite še:

Komentarji: