Nole trenira in drži pesti

Novak Đoković se še ni odrekel želji po nastopu na OP ZDA, kjer je lani izgubil v finalu proti Daniilu Medvedjevu. Bodo Američani odobrili izjemo?
Fotografija: Novak Đoković je eden od junakov OP ZDA. FOTO: Elsa/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković je eden od junakov OP ZDA. FOTO: Elsa/AFP

Novak Đoković še vedno ni opustil upanja, da bo lahko zaigral na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam, OP ZDA v New Yorku, ki se začne 29. tega meseca.

Ameriške oblasti ne dovolijo prihoda tujcem, ki niso cepljeni zoper covid-19, Srb pa je odločno povedal, da tega ne bo storil. Đoković, ki je v Wimbledonu osvojil 21. slam in se na enega približal Rafaelu Nadalu, je že moral izpustiti OP Avstralije.

»Pripravljam se, kot da bom lahko nastopil, medtem pa čakam novice, ali obstaja najmanjša možnost, da odpotujem v ZDA. Držim pesti,« je na instagramu objavil Đoković, ki je sicer na seznamu igralcev za turnir v New Yorku.

Ob tem se je ta čas šesti igralec na lestvici ATP zahvalil vsem navijačem za trud, ki so ga vložili, da bi prepričali ameriško vlado, naj naredi izjemo. Đokovića je podprl tudi ameriška legenda John McEnroe. »Politiki se preveč vpletajo v šport,« je dejal strokovni komentator za Eurosport.

Đoković je lani v finalu v Flushing Meadowsu izgubil proti Daniilu Medvedjevu.

Preberite še:

Komentarji: