OP Avstralije odloženo do februarja

Prvi grand slam sezone v letu 2021 se bo začel z najmanj tritedensko zamudo.
Fotografija: Na OP Avstralije bo naslov prvaka med posamezniki branil Srb Novak Đoković. FOTO: Saeed Khan/AFP - International News Agency
Odpri galerijo
Na OP Avstralije bo naslov prvaka med posamezniki branil Srb Novak Đoković. FOTO: Saeed Khan/AFP - International News Agency

Začetek odprtega prvenstva Avstralije, prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni, bo zaradi ukrepov za preprečevanje koronavirusa odložen do 8. februarja, poroča francoski športni časnik L'Equipe.

V Melbournu, prizorišču vsakoletnega avstralskega grand slama, še niso sprejeli odločitve, kdaj bodo igralcem pustili v državo.

V skladu z načrti bo vlada avstralske zvezne države Viktorija dovolila prihod igralcem iz tujine med 15. in 17. januarjem, kar pomeni, da se bo prvi grand slam v koledarskem letu 2021 začel z vsaj tritedensko zamudo.

Igralci si seveda želijo, da ob prihodu na najmanjšo celino zanje ne bi veljala najstrožja možna pravila glede obvezne karantene in da bi lahko v času dvotedenske osamitve lahko trenirali in se pripravljali na nastop na turnirju v Melbournu ter nastopili tudi na kakšnem od pripravljalnih turnirjev pred prvim velikim turnirjem sezone.

OP Avstralije bi se po prvotnem načrtu moral začeti 18. januarja. Za zdaj predstavniki avstralske teniške zveze ne želijo razkriti dogovorov z igralci o izvedbi turnirja, nad katerim visijo vse bolj temni oblaki pandemije novega koronavirusa.

Letošnja sezona je postregla z odpovedjo turnirja za grand slam na sveti travi v Wimbledonu, pariški Roland Garros in odprto prvenstvo ZDA pa so izpeljali, a z zamikom in pod posebnimi pogoji.

Letošnje odprto prvenstvo Avstralije so januarja izpeljali še pred izbruhom pandemije novega koronavirusa, in sicer od 20. januarja do 2. februarja. Naslov v moški konkurenci je osvojil Srb Novak Đoković, v ženski pa Američanka ruskega rodu Sofia Kenin.

Preberite še:

Komentarji: