Po Đokoviću v polfinale še Federer in Anderson

Na teniškem mastersu v Londonu v skupinskem delu tekmovanja le še ena neznanka.
Fotografija: Roger Federer je slabo začel masters v Londonu, a predtekmovalni del končal zmagovito, osvojil je 1. mesto v skupini. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Roger Federer je slabo začel masters v Londonu, a predtekmovalni del končal zmagovito, osvojil je 1. mesto v skupini. FOTO: AFP

Čeprav je Roger Federer slabo začel teniški masters, s presenetljivim porazom proti Keiju Nišikoriju, je na koncu v skupini Lleyton Hewitt vendarle osvojil 1. mesto. Najprej mu je šel danes na roko razplet popoldanskega dvoboja med Nišikorijem in Dominicom Thiemom, saj mu je slednji pomagal z zmago (6:1, 6:4), po kateri je bilo tudi že jasno, da je debitant Kevin Anderson polfinalist. Švicar pa je za napredovanje v partiji z Južnoafričanom potreboval zgolj niz in tega je osvojil po 40 minutah igre, na koncu se je veselil zanesljive zmage s 6:4, 6:3. Ker imata Federer in Anderson končni izkupiček zmag in porazov 2:1, je prav njun dvoboj odločal o tem, kdo je prvi in kdo drugi.

»Zelo sem zadovoljen z razpletom. Po prvem dvoboju in porazu proti Keiju mi ni bilo lahko, a z ekipo smo vse natančno analizirali in pripravili dober načrt za naslednji dve partiji. Dominic mi je danes pomagal, verjetno je bilo tudi Kevinu malce težje igrati, ker je vedel, da je že med četverico, a vesel sem zmage in upam na vsaj še en dober dvoboj. Energije imam še dovolj,« je dejal Federer, potem ko je stvari postavil na svoje mesto.

Tako v Londonu ostaja le še ena polfinalna neznanka, saj je med četverico tudi že Novak Đoković iz skupine Guga Kuerten, v kateri ima za drugo mesto najlepše možnosti Aleksander Zverev. Ta se bo jutri v popoldanskem terminu (ob 15. uri po srednjeevropskem času) pomeril z Johnom Isnerjem, Đoković pa ob 21. uri z Marinom Čilićem. Nole sicer še nima zagotovljenega 1. mesta (je pa to najbolj realno), zato bosta tako Federer kot Anderson polfinalna tekmeca dobila jutri.

Preberite še:

Komentarji: