Rafa Nadal je oddan

Španski teniški as je na Majorki dahnil usodni da dolgoletni srčni izbranki Marii Xisci Perello.
Fotografija: Rafael Nadal in Maria Xisca Perello sta si danes obljubila večno zvestobo. FOTO: Action Images
Odpri galerijo
Rafael Nadal in Maria Xisca Perello sta si danes obljubila večno zvestobo. FOTO: Action Images

Današnji dogodek številka 1 v Španiji, ki se ga je udeležil tudi kralj Juan Carlos I., je bila poroka nekdanje (in prihodnje) številke 1 svetovnega tenisa, 33-letnega Majorčana in 19-kratnega zmagovalca turnirjev velike četverice Rafaela Nadala, ki je obljubil večno zvestobo dolgoletni izbranki Marii Xisci Perello, ki mu greje srce že 14 let, prijateljevala pa sta že od otroštva.


Po Balovih stopinjah


Okoli 350 svatov je golobčka – Španka je dve leti mlajša od teniškega asa – na skupno pot pospremilo v trdnjavi La Fortaleza na Majorci, kjer so leta 2016 snemali televizijsko serijo Nočni receptor s Hughom Lauriejem in kjer se je junija letos poročil tudi že nogometni zvezdnik Gary Bale. Cerkveni obred je opravil duhovnik Bartomeu Catala Barcelo, sicer družinski prijatelj Nadalovih in v domovini dobro poznan po svojem delu z odvisniki od drog.


Najdražji poročni prostori


Najem poročnih prostorov, najdražjih sploh v Španiji, je par stal blizu 40.000 evrov, poceni zagotovo ni bila niti obleka, Rafa je izbral italijansko podjetje Brunello Cucinelli, Mery pa špansko Roso Claro. Za poročni meni je poskrbela uveljavljena domačinka Macarena de Castro. Svatje so morali na poročnem slavju, ki ni minilo pod sojem žarometov, že na vhodu odložiti vsa komunikacijska sredstva.

Maria Xisca Perello je projektna direktorica Nadalove dobrodelne organizacije. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Maria Xisca Perello je projektna direktorica Nadalove dobrodelne organizacije. FOTO: Glyn Kirk/AFP


Brez Đokovića in Federerja


Med povabljenimi ni bilo Srba Novaka Đokovića, prav tako se veselega dogodka ni udeležil Švicar Roger Federer, ker je imel, po lastnih besedah, »druge načrte«, saj bo od ponedeljka nastopal na turnirju v Baslu in bo čez vikend ostal v domovini. Prisotni pa naj bi bili nekdanji nogometni reprezentančni vratar Iker Casillas, košarkarski as Pau Gasol, nekaj Rafovih teniških rojakov, pa tudi latino lomilec ženskih src Enrique Iglesias.


Zaročena od lanskega maja


Perellova, znana po skrbnem čuvanju zasebnosti, je pustila službo v zavarovalništvu in postala projektna direktorica Nadalove dobrodelne organizacije, ustanovljene pred debelim desetletjem. Zaljubljenca sta si zaročna prsta izmenjala lani ob koncu pomladi med oddihom v Rimu, Rafa pa je veselo novico javno obelodanil šele januarja letos po zaključku odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu.


Zadnji iz velike četverice


Tako je brez medijskega pompa (na obredu je bil dovoljen le uradni fotograf) oddan še zadnji iz zdajšnje »velike četverice« teniških superzvezdnikov. Že precej pred njim so namreč pred oltar stopili tudi že Federer (s Švicarko Mirko Vavrinec 11. aprila 2009), Đoković (s Srbkinjo Jeleno Ristić 10. julija 2014) in Škot Andy Murray (z Britanko Kim Sears 11. aprila 2015).

Komentarji: