Razdelili si bodo skoraj 50 milijonov evrov

Teniškim igralkam in igralcem bo na odprtem prvenstvu Avstralije pripadel rekordno visok nagradni sklad.
Fotografija: Rafael Nadal bo na prvem velikem teniškem slamu leta 2023 branil naslov. FOTO: Aap Aap/Reuters
Odpri galerijo
Rafael Nadal bo na prvem velikem teniškem slamu leta 2023 branil naslov. FOTO: Aap Aap/Reuters

Teniškim igralkam in igralcem se na odprtem prvenstvu Avstralije obeta rekordno visok nagradni sklad. Nagradni sklad na prvem od štirih turnirjev za grand slam v sezoni, ki se bo na igriščih Melbourne Parka začel 16. januarja, bo znašal 76,5 milijona avstralskih dolarjev (48,5 milijona evrov), je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so napovedali organizatorji turnirja v Melbournu, so zagotovili 3,4-odstotno povečanje nagradnega sklada v primerjavi z letošnjim turnirjem za grand slam v Avstraliji, z velikimi povečanji v uvodnih krogih.

Zmagovalca moškega oziroma ženskega turnirja v posamični konkurenci na prvem turnirju za grand slam v letu 2023 bosta domov odnesla 2,975 milijona avstralskih dolarjev vsak, kar znaša 1,886 milijona v evrih.

Vsak, ki bo izpadel v prvem krogu, bo prejel 106.250 avstralskih dolarjev (67.384 evrov), kar je 3,2 odstotka več, medtem ko bodo igralci za udeležbo v drugem krogu prejeli 158.850 avstralskih dolarjev (100.739 evrov).

Direktor turnirja Craig Tiley je dejal, da bo skupni nagradni sklad za avstralsko teniško poletje, vključno s pripravljalnimi turnirji, kot je denimo pokal United, prvič presegel 100 milijonov avstralskih dolarjev (63,4 milijona evrov).

»Na OP Avstralije smo dvignili nagradni sklad za vsak krog od kvalifikacij do finala, z velikimi povečanji v uvodnih krogih,« je povedal direktor turnirja. Po njegovih besedah želijo s povečanjem denarnih nagrad pomagati igralcem pri naložbi v lastne kariere, ko se na uspeh pripravljajo skozi vse leto.

Preberite še:

Komentarji: