Serena Williams odpihnila z igrišča Marijo Šarapovo

Čez prvi oviri na odprtem teniškem prvenstvu ZDA bolj ali manj zanesljivo tudi Roger Federer in Novak Đoković.
Fotografija: Američanka Serena Williams je brez večjih težav ugnala Rusinjo Marijo Šarapovo. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Američanka Serena Williams je brez večjih težav ugnala Rusinjo Marijo Šarapovo. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je po uvodnih težavah le upravičil vlogo favorita in se uvrstil v drugo kolo odprtega prvenstva ZDA. Toda dvoboj z indijskim kvalifikantom Sumitom Nagalom, ki na svetovni lestvici drži 190. mesto, se ni začel po njegovem okusu, saj je prvi niz izgubil s 4:6. V nadaljevanju je postavil stvari na svoje mesto ter naslednje nize odločil v svojo korist s 6:1, 6:2 in 6:4.

Federer, ki se bo v drugem krogu pomeril z Damirjem Đumhurjem iz BiH, si je z uvodno zmago že zagotovil nastop na zaključnem turnirju sezone, ki bo med 10. in 17. novembrom v Londonu. Na veliki finale Moškega teniškega združenja (ATP) sta se že uvrstila tudi Novak Đoković in Rafael Nadal. Srbski as je v prvem krogu OP ZDA po slabih dveh urah s 6:4, 6:1 in 6:4 odpravil Španca Roberta Carballesa Baena. Njegov naslednji tekmec bo Argentinec Juan Ignacio Londero.

Ljubitelji tenisa so si z zanimanjem ogledali tudi obračun nekdanjih številk 1, v katerem je bila Američanka Serena Williams prepričljivo boljša od Rusinje Marije Šarapove. Dvoboj je dobila po vsega 59 minutah igre s 6:1 in 6:1.


 

Komentarji: