Simona Halep do prve lovorike s turnirjev velike četverice (VIDEO)

V finalu Rolanda Garrosa je s 3:6, 6:4 in 6:1 je odpravila deseto nosilko, Američanko Sloane Stephens.
Fotografija: Simona Halep je prvič poljubila zmagovalni pokal na turnirjih velike četverice. Foto Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
Simona Halep je prvič poljubila zmagovalni pokal na turnirjih velike četverice. Foto Charles Platiau/Reuters

Pariz – Vodilna teniška igralka svetovne jakostne lestvice, Romunka Simona Halep, se je pri 26 letih dokopala do krstne lovorike s turnirjev velike četverice. Potem ko se je četrtič doslej znašla v finalu, že tretjič na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, je končno naredila še zadnji korak in se razveselila laskave trofeje, v skoraj natanko dveurnem dvoboju je bila namreč kljub neprepričljivemu začetku boljša od desetopostavljene Američanke Sloane Stephens s 3:6, 6:4 in 6:1.


Slab začetek Halepove


Vendar pa dolgo ni dišalo po takšnem razpletu. Po osvojenem uvodnem nizu je poznejša poraženka, doslej že zmagovalka enega turnirja te kakovostne ravni (lanskega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku), tudi drugega odprla z brejkom in hitrim vodstvom z 2:0, kar je vendarle predramilo prvo nosilko, da je premaknila v višjo predstavo in v nadaljevanju tekmeci oddala zgolj še tri igre. Še posebej dominantna je bila v zadnjem nizu, v katerem je izkoristila že prvo zaključno žogico.


Druga Romunka s prestižno zmago


Tako se je v osmem medsebojnem obračunu razveselila šeste zmage, že pete zapovrstjo, obenem pa je zadržala vodilni položaj na svetovni jakostni lestvici, ki bi ga sicer tudi v primeru finalnega poraza. Za nameček je postala šele druga Romunka z zmago na tekmovanjih velike četverice, pred štirimi desetletji se je ravno tako na Rolandu Garrosu posrečilo tudi Virginii Ruzici, ki je bila v finalu precej premočna za Mimo Jaušovec (6:2, 6:2). Stephensova bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni lestvici pridobila kar šest mest, po novem bo četrta.
 

Komentarji: