Skrajno nenavaden as Blaža Role (VIDEO)

Slovenski teniški igralec je v šestnajstini finala challengerja v Zhuhaiju ugnal muhastega Francoza Baptista Crepatta.
Fotografija: Blaž Rola se je naveličal čakanja in primazal as. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Blaž Rola se je naveličal čakanja in primazal as. FOTO: Tadej Regent/Delo

Zhuhai – Bolj kot zmaga slovenskega teniškega igralca Blaža Role v šestnajstini finala challengerja v kitajskem Zhuhaiju, po treh urah razburljive in izenačene igre je upravičil vlogo enajstega nosilca in s 7:5, 6:7 (3) in 7:5 odpravil precej nižje rangiranega Francoza Baptista Crepatta (199./424. mesto), je odmevalo nenavadno vedenje poraženca v zaključku obračuna.


As brez obrambe


Pri vodstvu v tretjem nizu s 6:5 in 15:0 je Ptujčan nekaj časa z začetnim udarcem čakal tekmeca, ki ni na noben način pokazal, da bi potreboval še kakšno sekundo več za pripravo, zato je vendarle Rola serviral in, brez Francozove obrambe, seveda primazal as, enega najbolj nenavadnih v zadnjem času. Zanj je bil že, reci in piši, 23. v dvoboju.


»Ti si nihče!«


Po dvoboju se je med nasprotnikoma vnel še besedni spopad. »Ti si nihče!« je najprej Crepatte zabrusil Roli, ki mu je vrnil milo za drago: »Ti pa nisi sposoben igrati, še govoriti ne!« Sodnica sicer poraženčevega vedenja ni sankcionirala, temveč je dovolila nadaljevanje igre. Slovenec se bo v osmini finala pomeril s Špancem Enriquejem Lopez-Perezom.

Preberite še:

Komentarji: