Teniški zvezdnik Nick Kyrgios zabija ase za pomoč rojakom

Naravna katastrofa v Avstraliji združila tamkajšnje športne zvezdnike.
Fotografija: Nick Kyrgios v teniškem svetu velja tudi za enega od najbolj nešportnih igralcev, zdaj pa se je izkazal za moža, ki drugim rade volje pomaga v stiski. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nick Kyrgios v teniškem svetu velja tudi za enega od najbolj nešportnih igralcev, zdaj pa se je izkazal za moža, ki drugim rade volje pomaga v stiski. FOTO: Reuters

Avstralski športniki so podprli žrtve požara, ki že več mesecev pustoši po peti celini. Teniški zvezdnik Nick Kyrgios in igralec kriketa Chris Lynn sta obljubila donacije za vsak as oziroma šestico, ki jo bosta dosegla, in k sodelovanju privabila druge športnike. Akcija že dobiva širše razsežnosti.

Kyrgios, ki velja za kontroverzno osebnost svetovnega tenisa, je za vsak as, ki ga bo dosegel v avstralskem delu sezone, obljubil po 200 evrov pomoči. Že danes jih je v dvoboju z Nemcem Jan-Lennardom Struffom dosegel 20.

»Podpreti želim tiste, ki jih je prizadel požar. Doniral bom po 200 dolarjev za vsak as, ki ga bom dosegel letos poleti,« je dejal Avstralec, ki je k pomoči povabil tudi druge zvezdnike.

V akciji se mu je že pridružil soigralec iz avstralske reprezentance Alex de Minaur, ki bo za vsak dosežen as dal po 250 dolarjev. »Njegova poteza mi je všeč, a bom dal za vsak as nekaj več, saj ne verjamem, da jih bom dosegel toliko kot Nick,« je dejal de Minaur. Po 200 dolarjev na as bo prispevala tudi Samantha Stosur.

Aktivna je tudi tamkajšnja teniška zveza, kjer so za 15. januar napovedali ekshibicijsko tekmo »najboljših igralcev na svetu«, izkupiček pa bo v celoti namenjen žrtvam ognjenih zubljev. Tennis Australia pa je že namenil milijon dolarjev za obnovo teniških igrišč, ki so jih uničili požari, in najavil druge vrste pomoči.

Akciji so se pridružili tudi na turnirju v Brisbanu, kjer računajo, da bodo zbrali 150.000 dolarjev, pri avstralski zvezi pa si želijo k akciji privabiti še organizatorje turnirjev v Melbournu, Adelaidu in Hobartu.

Med igralci kriketa sta Cris Lynn in Glenn Maxwell za dosežene šestice obljubila po 250 dolarjev. »Hej, fantje. Za vsako šestico, ki jo bom letos dosegel v tekmovanju Big Bash League I, bom Rdečemu križu prispeval po 250 dolarjev,« je tvitnil Lynn. »Všeč mi je, Lynny!! Tudi jaz bom prispeval po 250 dolarjev,« mu je odgovoril Maxwell.

Komentarji: