Tokio bo ameriški prvič po Petu Samprasu in letu 1996

Američana Taylor Fritz in Frances Tiafoe se bosta pomerila za lovoriko na teniškem turnirju v Tokiu z nagradnim skladom 1.953.285 ameriških dolarjev.
Fotografija: Taylor Fritz (na fotografiji) med obračunom s Kanadčanom Denisom Shapovalovom. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP
Odpri galerijo
Taylor Fritz (na fotografiji) med obračunom s Kanadčanom Denisom Shapovalovom. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP

Taylor Fritz bo v devetem finalu lovil četrti naslov, Frances Tiafoe pa bo v petem finalu skušal priti do druge lovorike. Štiriindvajsetletni Fritz je v sobotnem drugem polfinalu po dveh uah in 15 minutah ugnal sedmega nosilca, Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:3, 6:7 (5), 6:3. Fritz, letos marca zmagovalec mastersa v Indian Wellsu, bo igral v devetem finalu in lovil četrto lovoriko. Najboljši je bil še dvakrat v Eastbournu (2019 in 2022).

Tretjega nosilca, ki se bo ne glede na nedeljski razplet prvič v karieri prebil med najboljših deset na lestvici ATP, v finalu čaka spopad z vrstnikom in četrtim nosilcem Tiafoejem. Slednji je za preboj v finale prav tako po treh nizih ugnal Soonwooja Kwona iz Južne Koreje. Po uri in 37 minutah je bil boljši s 6:2, 0:6, 6:4.

Za Tiafoeja bo to peti finale v karieri in drugi letos. V Estorilu je aprila izgubil na pesku proti Argentincu Sebastianu Baezu. Edino lovoriko je letošnji polfinalist OP ZDA v New Yorku osvojil v Delray Beachu pred štirimi leti in pol. V Tokiu bo ne glede na razplet v finalu ameriški igralec slavil prvič po letu 1996, ko je nazadnje to uspelo Petu Samprasu.

Preberite še:

Komentarji: