V dvoboju rezervistov boljši španski

Uvodni dan teniškega Davisovega pokala so bili uspešni Španci, Italijani, Nemci in Američani.
Fotografija: Špnaska teniška reprezentanca je Davisov pokal začela brez najboljših Carlosa Alcaraza, ki je kolege spodbujal z rezervne klopi, in Rafaela Nadala. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Odpri galerijo
Špnaska teniška reprezentanca je Davisov pokal začela brez najboljših Carlosa Alcaraza, ki je kolege spodbujal z rezervne klopi, in Rafaela Nadala. FOTO: Pablo Morano/Reuters

Teniška reprezentanca Španije je v svojem uvodnem dvoboju 110. Davisovega pokala, ki je razdeljen v štiri skupine, tudi brez svojih najboljših igralcev, Carlosa Alcaraza in Rafaela Nadala, v Valencii, kjer reprezentance nastopajo v skupini B, že pred igro dvojic premagala Srbijo, ki nastopa brez Novaka Đokovića.

Španca sta dobila oba posamična dvoboja, Albert Ramos-Vinolas je premagal Lazsla Đereja, slednji je sicer dobil prvi niz, Roberto Bautista Agut pa je bil po dveh podaljšanih nizih s 7:6 in 7:6 boljši od Miomirja Kecmanovića. Za konec je bila tudi španska dvojica boljša za maksimalno zmago s 3:0.

V skupini A je v Bologni Italija s 3:0 ugnala Hrvaško, Lorenzo Musetti je bil boljši od Borne Goja, Matteo Berettini pa od Borne Ćorića.

Nemčija je v Hamburgu skupini C premagala Francijo z 2:1, v skupini D pa so ZDA v Glasgowu ugnale Veliko Britanijo prav tako z 2:1. Zmagovalca je odločila igra dvojic.

Lanski zmagovalci so bili Rusi, ki pa jih je Mednarodna teniška zveza skupaj z Belorusi zarado vojne agresije v Ukrajini izločila iz tekmovanja.

Preberite še:

Komentarji: