Za slovo naletel na trd oreh

Po zmagah Aljaža Bedeneta in Bora Artnaka Slovenci pred zmago proti Estoniji v pokalu Davis.
Fotografija: Aljaž Bedene se je moral za zmago potruditi bolj od pričakovanj. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Aljaž Bedene se je moral za zmago potruditi bolj od pričakovanj. FOTO: Leon Vidic

Slovenska moška teniška reprezentanca je uspešno zaključila prvi dan nastopov v II. svetovni skupini Davisovega pokala. V Portorožu proti Estoniji namreč vodi z 2:0, potem ko sta zmagi vpisala Bor Artnak proti Marku Lajalu z 0:6, 6:1, 6:3, nato pa še Aljaž Bedene, ki je Kristjana Tamma ugnal s 6:7 (5), 6:3, 6:4. Triintridesetletni Bedene, 330. igralec sveta, ta vikend se poslavlja od poklicnega tenisa, je vlogo favorita proti 918. igralcu lestvice ATP potrdil težje od pričakovanj.

»Po pravici povedano smo vsi pričakovali, da bo lažje. Tudi po tistem, kar sem si pogledal, nisem pričakoval, da bo tako dobro serviral nekdo, ki je malce nižje rasti. Sploh v prvem nizu sem bil presenečen, zadeval je blizu črt, res pa je, da sem imel tudi nekaj nesreče. Vendar sem vedel, da se bo, ko bom vzpostavil stik pri vračanju servisov in bom dal nekaj žog v polje, malce izgubil in utrudil, bolj kot bo dvoboj trajal,« je obračun ocenil Bedene.

Pred tem je prvo točko Sloveniji zagotovil Artnak (783. na svetovni lestvici). Osemnajstletnik je bil v prvem obračunu proti leto starejšemu Estoncu Lajalu (518.) v prvem nizu povsem nemočen, v drugih pa je bila zgodba povsem drugačna. V soboto sledijo preostali dvoboji. Najprej se bosta v dvojicah Bedene in Blaž Kavčič, ki se ta teden prav tako uradno poslavlja od tenisa, pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju, če bo treba, nato sledita še posamična obračuna Bedene - Lajal ter Artnak - Tamm. Vremenska napoved je sicer slabša. Zmagovalec para mora v petih predvidenih dvobojih zbrati tri točke, napredovanje pa prinaša igranje v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala.

Komentarji: