Zidanškova že v četrtfinalu Portoroža

Tekmica Angelina Kalinina iz Ukrajine je morala zaradi poškodbe predati dvoboj.
Fotografija: Tamara Zidanšek je že v četrtfinalu portoroškega turnirja. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je že v četrtfinalu portoroškega turnirja. FOTO: Matej Družnik

Tamara Zidanšek se je brez boja prebila v četrtfinale teniškega turnirja WTA v Portorožu z nagradnim skladom 235.238 dolarjev. Peta nosilka turnirja bi morala v četrtek igrati v osmini finala proti Ukrajinki Angelini Kalinini, a je ta morala dvoboj predati zaradi poškodbe.

Zidanškova se bo v četrtfinalu merila z boljšo iz dvoboja med Slovenko Kajo Juvan, ki je v torek izločila prvopostavljeno Hrvatico Petro Martić, in Srbkinjo Aleksandro Krunić.


Stoodstoten slovenski dan v Portorožu


Uspešni sta bili tudi obe slovenski dvojici. Nika Radišić se je v navezi z Italijanko Lucio Bronzetti uvrstila v četrtfinale, prvi nosilki turnirja parov, Andreja Klepač in Tamara Zidanšek, pa sta že v polfinalu. Nika Radišić in njena partnerka sta bili boljši od Rutuje Bhosale iz Indije in Britanke Emily Webley-Smith s 6:4, 6:4, Klepačeva in Zidanškova pa sta premagali švicarsko-francoski par Susan Bandecchi/Lucrezia Stefanini s 7:5 in 6:4.

Slovenski favoritinji sta šele tretjič igrali skupaj. Če sta v prvem kolu komaj izvlekli zmago v tretjem nizu, sta tokrat pokazali malce več uigranosti, vseeno pa sta po dvoboju priznali, da ju čaka še precej skupnih treningov.

»Vidi se, da se še loviva, a pomembno je, da sva zmagali. Vsak dvoboj je pomemben,« je dejala Klepačeva.

»Glede na to, da se nam približuje poslabšanje vremena, je vsak dan pomemben, saj se lahko zgodi, da bom morala v enem dnevu dvakrat ne teren. Četrtek bom izkoristila za odmor in trening,« pa je po dvoboju dvojic dejala Zidanškova.

V četrtek bosta tako v Portorožu nastopili le dve slovenski igralki. Nika Radišić se bo v dvojicah v zadnjem dvoboju na osrednjem igrišču srečala z drugima nosilkama, Aleksandro Krunić in Nizozemko Lesley Pattinama Kerkhove, Kaja Juvan pa se bo s Srbkinjo Krunićevo srečala v drugem kolu med posameznicami, predvidoma okoli 15. ure.

Komentarji: