Zverev in Cicipas obtičala v četrtfinalu Indian Wellsa

Nemec Alexander Zverev in Grk Stefanos Cicipas sta presenetljivo obtičala v četrtfinalu teniškega mastersa v Indian Wellsu.
Fotografija: Alexander Zverev med dvobojem s Taylorjem Fritzom na kalifornijskem turnirju. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Odpri galerijo
Alexander Zverev med dvobojem s Taylorjem Fritzom na kalifornijskem turnirju. FOTO: Matthew Stockman/AFP

Tretjega nosilca turnirja Alexandra Zvereva je po treh nizih premagal Američan Taylor Fritz, drugega nosilca Stefanosa Cicipasa pa prav tako po treh nizih Gruzijec Nikoloz Basilašvili. Basilašvili, 29. nosilec turnirja, je za svojo največjo zmago v karieri s 6:4, 2:6 in 6:4 premagal finalista odprtega prvenstva Francije. Gruzijec, ki si je priigral prvi polfinale na turnirju serije 1000, je odlično igral z osnovne črte in Grku skozi celoten dvoboj povzročal veliko težav.

Pred letošnjim letom v štirih nastopih v glavnem delu turnirja v Indian Wellsu 29-letnik sploh še ni zmagal.

»Na tem turnirju sem igral odlično,« je bil po četrtfinalni zmagi vesel Basilašvili.

V polfinalu ga zdaj čaka 31. nosilec Fritz, ki je ubranil dve zaključni žogici za presenetljivo zmago nad olimpijskim prvakom Zverevom s 4:6, 6:3 in 7:6 (3). Fritz je v odločilnem nizu zaostajal že z 2:5, a se je vrnil in si prav tako priigral prvi polfinale mastersa.

Norrie prvič v polfinalu na turnirjih serije 1000

»Bil sem že čisto na tleh, a sem našel način, da sem se vrnil v igro,« je takoj po dvoboju dejal Fritz.

Že pred tem sta si polfinale priigrala Bolgar Grigor Dimitrov in Britanec Cameron Norrie, za katerega bo to prav tako prvi polfinale na turnirju serije 1000.

Finalistki ženskega dela turnirja sta postali Viktorija Azarenka iz Belorusije in Španka Paula Badosa. Belorusinja si je finale priigrala po zmagi nad Latvijko Jeleno Ostapenko s 3:6, 6:3 in 7:5, Španka pa je za zmago nad Tunizijko Ons Jabeur potrebovala dva niza, bilo je 6:3 in 6:3. Za Azarenko, 27. nosilko turnirja, je bil izgubljeni niz v polfinalu prvi izgubljeni niz na letošnjem turnirju.

Prva s tremi naslovi v Indian Wellsu?

Dvaintridesetletnica bo v finalu lovila prvo turnirsko zmago v letošnji sezoni in 22. v karieri, z zmago pa bi dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije postala tudi prva trikratna zmagovalka turnirja WTA v Indian Wellsu. Pred tem je v kalifornijski puščavi slavila v letih 2012 in 2016.

V finalu ji bo nasproti stala Badosa, ki je za zmago nad dvanajsto postavljeno Jabeurjevo, letos eno najbolj vročih igralk v karavani z 48 zmagami, potrebovala manj kot uro in pol. Španka si je tako v Indian Wellsu v svojem prvem nastopu priigrala prvi finale, v katerem bo lovila drugo turnirsko zmago v karieri, potem ko je prvo dosegla letos v Beogradu.

Preberite še:

Komentarji: