Đoković ostal brez kolajne med posamezniki

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković ostal brez posamičnega olimpijskega odličja, zaradi poškodbe odpovedal boj za bron v mešanih dvojicah.
Fotografija: Pablo Carreño Busta se veseli bronaste kolajne. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Pablo Carreño Busta se veseli bronaste kolajne. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v Tokiu ostal brez posamičnega olimpijskega odličja. Potem ko je v petkovem polfinalu po treh nizih z 1:2 priznal premoč Nemcu Alexandru Zverevu, je danes izgubil še dvoboj za tretje mesto. V obračunu za bron je bil s 6:4, 6:7 (6) in 6:3 boljši Španec Pablo Carreño Busta.

Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut. Španec je dobil prvi niz, v podaljšani igri drugega niza imel že priložnost za zmago, a se je 34-letni Đoković ubranil in dobil podaljšano igro z 8:6. V tretjem nizu je Carreño Busta povedel s 3:0 in prednost obdržal vse do končne zmage s 6:3, ko je izkoristil skupno šesto zaključno žogico za zmago in osvojitev bronastega olimpijskega odličja.

Novak Đoković med dvobojem s Špancem. FOTO: Edgar Su/Reuters
Novak Đoković med dvobojem s Špancem. FOTO: Edgar Su/Reuters


Đoković, ki je letos dobil odprto prvenstvo Avstralije, Francije in Wimbledon, ostaja pri enem olimpijskem odličju, leta 2008 je bil v Pekingu med posamezniki bronast. Četrti je bil tudi leta 2012 v Londonu, ko ga je v boju za bron premagal Argentinec Juan Martin del Potro.

Novak Đoković pa se je zaradi poškodbe odrekel nastopu z Nino Stojanović v današnjem dvoboju za bronasto olimpijsko kolajno v mešanih dvojicah. Ta gre tako v roke Avstralcema Ashleigh Barty in Johnu Peersu. Kot so po porazu s Špancem sporočili iz Mednarodne teniške zveze, trenutno prvi igralec na lestvici ATP zaradi poškodbe leve rame ni nared za nastop. V domovino se tako vrača brez osvojenega olimpijskega odličja. V nedeljskem velikem finalu med posamezniki se bo Zverev meril z Rusom Karenom Hačanovom.

Preberite še:

Komentarji: