Japonci že dvema športnicama zaradi covida-19 prepovedali nastop na OI

Svet se je tik pred začetkom iger v Tokiu porušil čilski tekvondoistki Fernandi Aguirre in nizozemski rolkarici Candy Jacobs.
Fotografija: Fernanda Aguirre (levo) je zaradi koronavirusa tik pred zdajci ostala brez nastopa v Tokiu. FOTO: Susana Vera/Reuters
Odpri galerijo
Fernanda Aguirre (levo) je zaradi koronavirusa tik pred zdajci ostala brez nastopa v Tokiu. FOTO: Susana Vera/Reuters

Čilska tekvondoistka Fernanda Aguirre je prva športnica, ki so ji japonski prireditelji zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus prepovedali nastopiti na skorajšnjih olimpijskih igrah v Tokiu. Enaka usoda je doletela tudi nizozemsko rolkarico Candy Jacobs. Za obe športnici je prepoved kajpak hud šok.

Fernanda Aguirre, ki se bori v kategoriji do 57 kilogramov, v kateri se je predlani ovenčala z bronasto kolajno na vseameriških igrah, je v deželo vzhajajočega sonca pripotovala iz Uzbekistana, kjer je opravila sklepne priprave za olimpijske igre. »Fernanda ne kaže nobenih simptomov bolezni in se počuti dobro. Na žalost v Tokiu ne bo mogla nastopiti, ker so ji prireditelji – tako kot njenemu trenerju – odredili desetdnevno karanteno,« so sporočili iz čilskega olimpijskega komiteja.

Fernanda Aguirre je na družbenih omrežjih že zapisala, da je uničena in zelo žalostna. Čisto iz sebe je tudi Candy Jacobs, ki si je veliko obetala od ponedeljkovega nastopa v rolkanju. »Zelo sem potrta. Dolgo sem se garala za olimpijske igre, dobro sem pripravljena, zdaj pa je vsega konec,« je zmajevala z glavo 31-letna Nizozemka.

Preberite še:

Komentarji: