Luka Dončić in druščina v Tokiu: Pot naporna, moramo se sestaviti

Slovenska olimpijska košarkarska reprezentanca je prispela v japonski Fukui.
Fotografija: Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel

Slovenska olimpijska košarkarska reprezentanca je v sobotnih popoldanskih urah prispela v japonski Fukui, kjer jo čaka še zadnji del priprav na zgodovinski nastop na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo.

Luka Dončić in soigralci so se na Japonsko odpravil v četrtkovih večernih urah. Po prespani noči v Benetkah je v petek zjutraj sledil polet v Amsterdam ter nato v Osako. Reprezentanti so na Japonsko prileteli v soboto nekaj minut čez deveto uro po lokalnem času in po formalnostih na letališču, vse obveznosti so trajale slabe tri ure, so se z avtobusom odpravili v 233 km oddaljeni Fukui. Pot je potekala brez zapletov, v reprezentanci pa vlada odlično vzdušje.


»Vemo, kaj je tukaj naša naloga«


V Fukui bodo košarkarski reprezentanti vse do srede, ko se bodo odpravili v olimpijsko vas. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Sekulića pa bodo v dvorani prvič trenirali že v sobotnih večernih urah.

Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel
Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel


»Zagotovo je bila pot na Japonsko naporna, saj smo v zraku in na letališčih preživeli kar nekaj ur. Sedaj smo končno prispeli na pripravljalni tabor v Fukui in vemo, kaj je tukaj naša naloga. Upam, da se čim prej sestavimo, navadimo na časovno razliko in pričnemo z delom. Čas je še za zadnje popravke naše igre v obrambi ter napadu in verjamem, da bomo v Tokio prišli dobro pripravljeni,« je dejal reprezentant Gregor Hrovat.

image_alt
Pri Tobeyjevih bo v ZDA vihrala slovenska zastava, ki bo begala sosede


Slovenija bo na svojih prvih OI igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger, slovensko reprezentanco pa prva tekma čaka 26. julija ob 6.40 po slovenskem času proti Argentini.

Preberite še:

Komentarji: