Madžari z bronom končali vaterpolski urok

Madžarska je dobitnica bronaste kolajne v moškem vaterpolu na OI v Tokiu. S tem se je prekinil črni 13-letni niz sicer najuspešnejše države v tem športu
Fotografija: Viktor Nagy (desno) proslavlja z Balazsem Haraijem po nedeljski zmagi nad Španci. FOTO: Angela Weiss/AFP
Odpri galerijo
Viktor Nagy (desno) proslavlja z Balazsem Haraijem po nedeljski zmagi nad Španci. FOTO: Angela Weiss/AFP

V nedeljskem obračunu s španskimi vaterpolisti do bili Madžari boljši z 9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 3:0). O dobitniku zlate kolajne bo odločila tekma med Grki in Španci, ki se začne ob 9.30. Madžarska je najuspešnejša država v moškem vaterpolu na olimpijskih igrah doslej. Doma ima že devet zlatih odličij, vendar je nedeljski bron prva olimpijska kolajna vse od treh zaporednih zlatih olimpijskih medalj v obdobju od leta 2000 do leta 2008. Leta 2012 v Londonu in štiri leta pozneje v Riu so bili madžarski vaterpolisti peti.

Na tekmi v vaterpolskem centru Tatsumi v Tokiu je bil najboljši strelec pri Madžarih Marton Vamos z dvema goloma. Na nasprotni strani se prav tako z dvema zadetkoma lahko pohvali Španec Aberto Munarriz Egana.

Zadnji dan olimpijskih iger v Tokiu so potekale tudi tekme vaterpolistov za razvrstitev od petega do osmega mesta. V boju za peto mesto so bili Hrvati s 14:11 boljši od Američanov, sedmo mesto pa si je z golom razlike (18:17) zagotovila reprezentanca Italije, ki je po izvajanju kazenskih strelov premagala Črno goro.

Preberite še:

Komentarji: