Pia Babnik drugi dan golfskega turnirja 34., vodi hčerka teniškega asa

Slovenska golfistka Pia Babnik je tudi drugi dan olimpijskega turnirja potrebovala 71 udarcev, kar je par igrišča.
Fotografija: Nelly Korda med četrtkovim nastopom. FOTO: Murad Sezer/Reuters
Odpri galerijo
Nelly Korda med četrtkovim nastopom. FOTO: Murad Sezer/Reuters

Po koncu drugega kroga na igrišču z 18 luknjami Pia Babnik zaseda 34. mesto v konkurenci 60 igralk. S 13 udarci pod parom igrišča vodi Američanka Nelly Korda, hčerka nekdanjega vrhunskega teniškega igralca Čeha Petra Korde. Uvodni dan štiridnevnega olimpijskega turnirja je 17-letna Babnikova končala na 23. mestu z 71 udarci. Njen zaostanek za vodilno zdaj znaša 13 udarcev.

»Z današnjim dnem sem zelo zadovoljna. Igrala sem bolje kot včeraj, čeprav je izid enak. Udarci so bili bolj naravnost, daljši in bližje luknji, seveda pa je bilo tudi nekaj napak in lahko bi porabila še kakšen udarec manj,« je po tekmi povedala mlada slovenska olimpijka, ki je zelo pohvalila tudi igrišče: »Zelenice so mehke, žogica se hitro ustavi in lahko igraš napadalno.«

Kot je še razkrila, velike treme zaradi olimpijskega turnirja nima: »Predvsem uživam, saj je super igrati na olimpijskih igrah. Tekmo pa sem vzela kot vsako drugo. Tudi skupna uvrstitev je zelo solidna, z nekaj sreče pa lahko nekaj mest še pridobim in to bom poskušala narediti v preostalih dneh.«
 

Z dvojnim bogeyjem razveselila zasledovalke


Triindvajsetletna Korda, številka 1 na svetovni lestvici, je vodstvo prevzela s sijajnim dnevom, ko je za igro potrebovala 62 udarcev, devet pod parom igrišča. Vodilna po prvem dnevu, Švedinja Madelene Sagström, je zdrsnila na peto mesto, ko je dan končala z 68 udarci, štirimi pod parom igrišča.

Korda bi lahko bila že boljša. Po 17 luknjah je namreč njen dosežek znašal kar 11 udarcev pod parom igrišča, potrebovala bi le še enega birdija, da bi se spustila pod mejo 60 udarcev, a je z dvojnim bogeyjem razveselila prve zasledovalke, Danki Emily Pedersen in Nanno Körstz Madsen ter Indijko Aditi Ašok, ki za vodilno po dveh dneh turnirja zaostajajo štiri udarce. Južnokorejka Inbi Park, zmagovalka golfskega olimpijskega turnirja pred petimi leti v Riu, je na 24. mestu trenutno izpadla iz bojev za kolajne, saj za vodilno zaostaja deset udarcev.

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu sicer razmišljajo, da bi turnir za ženske, ki se je začel v sredo, skrajšali za en dan. Območju, kjer leži Kasumigaseki Country Club, se namreč približuje tropska nevihta. Ta naj bi območje dosegla prav v soboto, ko bi se moral štiridnevni turnir golfistk končati.

Golf je na sporedu olimpijskih iger četrtič. Dvakrat je bil del olimpijske družine na začetku 20. stoletja, leta 1900 v Parizu in leta 1904 v St. Louisu, na spored iger pa se je vrnil leta 2016 v Riu de Janeiru.

Preberite še:

Komentarji: