Ostermanovo užalili neokusni komentarji kavčarjev

Anja Osterman neposredno napredovala v polfinale, Špela Ponomarenka Janić v četrtfinalu opravila popravni izpit v kajaku na mirnih vodah.
Fotografija: Anja Osterman se je zanesljivo uvrstila v polfinale. FOTO: Luis Acosta/AFP
Odpri galerijo
Anja Osterman se je zanesljivo uvrstila v polfinale. FOTO: Luis Acosta/AFP

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić, ki se jima je včeraj v dvojcu prevrnil čoln in sta ostali brez finala, sta danes boljše volje. Obe sta se uvrstili v jutrišnji polfinale K-1 na 500 metrov.

Ostermanova je bila bolj prepričljiva, z zmago v svoji kvalifikacijski skupini se je neposredno uvrstila naprej, Ponomarenko Janičeva pa je opravila popravni izpit v četrtfinalu. Polfinalne preizkušnje se bodo v četrtek začele ob 2.58.

Ostermanova je v drugi kvalifikacijski skupini slavila s časom 1:49,402, Ponomarenko Janićeva pa je v tretji kvalifikacijski skupini s časom 1:50,498 zasedla četrto mesto in si je kasneje prek četrtfinala izborila polfinalni nastop.

Špela Ponomarenko Janić ima popravni izpit. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Špela Ponomarenko Janić ima popravni izpit. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters


»Po včerajšnjem dnevu in s spanjem zelo revni noči sem se vendarle prepričala, da je danes nov dan. Rekla sem si, da bom dala vse od sebe, in sem res. Šla sem na polno, to sicer ni bila taktika, ki smo jo trenirali, a mi je bilo vseeno. Vedela sem, da to potrebujem, da si dokažem, da zmorem. Zadovoljna sem, a vem, da bo v polfinalu potrebno pokazati še veliko več,« je dejala Ostermanova, ki torkove nesreče tik pred ciljem polfinala dvojcev, ko sta se s Ponomarenko Janićevo prevrnili v vodo, ne bo še dolgo pozabila.
 

Ne razume kavčarjev


»Včeraj mi je zmanjkalo solz. Na olimpijskih igrah sem si predstavljala marsikaj, le tega, da bom plavala, ne. Iz domovine sem dobila veliko podpore, a prebrala sem tudi marsikaj neokusnega. Ne razumem tistih, ki se v svojih komentarjih norčujejo. Tisti s kavča se ne zavedajo, kaj mora športnik prestati, da sploh pride na olimpijske igre,« ji torkovo razočaranje ne gre iz glave.

Anji Osterman je včeraj zmanjkalo solz, a danes je nov dan. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Anji Osterman je včeraj zmanjkalo solz, a danes je nov dan. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters


Močno upa, da ji bo v enojcih sreča bolj naklonjena. »Na olimpijskih igrah je vse možno, a ne bom si postavljala visokih ciljev, da ne bi bila razočarana. Sem pa z današnjo vožnjo potrdila, da sem dobro pripravljena. Je pa res, da me je na koncu malo zmanjkalo in sem si lahko privoščila, da sem si ogledovala položaj, kar se sicer ne sme,« je bila zadovoljna Ostermanova.
 

Trde roke in mišice


Ponomarenko Janićeva, ki v enojcu na resni tekmi ni tekmovala že tri leta, ni vedela, kako se tekme sploh lotiti. Imela je težko skupino, slabo progo, oviral jo je bočni veter. »Še po startu se nisem mogla odločiti, kako in kaj. Po polovici proge se je veter obrnil, videla sem Švedinjo, jo začela loviti, a je nisem ujela. Če bi vedela, da bom tako blizu, bi se od starta lotila drugače. Tako sem morala v četrtfinale, ki tudi ni bil idealen, a sem se vendarle uvrstila naprej,« ni bila najbolj zadovoljna sama s seboj izkušena Koprčanka.

»Od včerajšnjega stresa se počutim utrujena, imam trde roke in mišice. Z dosti manj zavesljajev kot druge se mi je uspelo uvrstiti v polfinale, tako da imam rezerve. Danes sem malo taktizirala, malo gledala druge, in če mi je uspelo danes, mi brez tega lahko uspe tudi jutri. Samo, da bi se mi vrnila energija, ki sem jo imela do včerajšnje nesreče,« se boljšega veslanja nadeja veteranka, ki med enojci najbrž niti ne bi nastopila, če bi z Ostermanovo v torek dosegli odmeven rezultat.

Preberite še:

Komentarji: