Slovenski dvojec popravni izpit opravil z odliko in se prebil v polfinale

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta si na olimpijskih igrah v Tokiu izborili polfinalni nastop v disciplini K-2 na 500 m.
Fotografija: Slovenski predstavnici med enim od ponedeljkovih nastopov v četrtfinalu. FOTO: Maxim Šemetov/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski predstavnici med enim od ponedeljkovih nastopov v četrtfinalu. FOTO: Maxim Šemetov/Reuters

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta v vodnem centru Sea Forest v drugi četrtfinalni skupini zasedli prvo mesto in si priveslali polfinalni nastop, ki se bo v torek pričel ob 3.23. Primorki sta najprej v vodnem centru Sea Forest osvojili četrto mesto v tretji kvalifikacijski skupini, kar je bilo premalo za napredovanje. Po uvodnem preračunljivem nastopu sta na četrtfinalnem »popravnem izpitu« v svoji skupini osvojili eno od prvih štirih mest in si tako izborili napredovanje.

»Tudi v četrtfinalu nisva šli na polno, to hraniva za jutri,« je po četrtfinalu dejala Ostermanova. »Zdaj se res zavedava, kaj pomenijo olimpijske igre, vidiva, da so tekmovalke res odlično pripravljene. Jutri bo treba dati vse od sebe, da se sploh uvrstiva v finale. Upam, da bom danes tako mirno spala, kot sem danes, saj bova potrebovali čisti glavi in spočito telo. Nadejava se uvrstitve v finale, v njem pa bova imeli visoke cilje. O rezultatih ne bi govorila, važno je, da bova pokazali, kar največ znava,« dodaja slovenska tekmovalka, ki se ne boji, da bi ju lahko taktiziranje pripeljalo do slabšega startnega mesta.

»Spoznali sva, da se veter tu neprestano menja in se ne da z gotovostjo trditi, katera startna mesta bodo najboljša,« je še povedala Anja Osterman.
 

Za uvod najhitrejši Madžarki in Belorusinji


V prvem delu tekmovanja so si v tretji skupini polfinalni nastop zagotovile Madžarki Tamara Csipes in Erika Medveczky ter Belorusinji Volha Hudzenka in Marina Litvinčuk. Iz prve kvalifikacijske skupine 1 so napredovale Madžarki Danuta Kozak in Dora Bodonyi ter Rusinji Kira Stepanova in Varvara Baranova, iz druge Poljakinji Karolina Naja in Anna Pulawska ter Francozinji Manon Hostens in Sarah Guyot, iz četrte pa Novozelandki Lisa Carrington in Caitlin Regal ter Nemki Sabrina Hering-Pradler in Tina Dietze.

V prvi četrtfinalni skupini so si napredovanje nato zagotovile Belgijki Heermien Peters in Lize Broekx, Nemki Caroline Arft in Sarah Bruessler, Avstrijki Ana-Roxana Lehaci in Viktoria Schwarz ter Novozelandki Alicia Hoskin in Teneale Hatton, v drugi pa poleg Slovenk še Avstralke Alyssa Bull in Alyce Wood ter Jaime Roberts in Jo Bridgen-Jones ter Kitajki Dongjin Li in Ju Zhou.

Preberite še:

Komentarji: