Ali bo avtomobil v Mostecu preskočil Prevc?

Na tradicionalni reviji na največji ljubljanski skakalnici jutri tudi člani in članice slovenskih reprezentanc A.
Fotografija: Svoj prihod na revijo v Mostecu je potrdil tudi Domen Prevc. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Svoj prihod na revijo v Mostecu je potrdil tudi Domen Prevc. FOTO: Marko Feist

Ljubljana – V Smučarsko-skakalnem klubu Ilirija so si tradicionalno revijo, ki so jo poimenovali Skoč' v Mostec, letos zamislili nekoliko drugače. Osrednja tekma (mešanih dvojic) bo že jutri (19.00), sledila ji bo zabava na prostem z glasbo Tutti Frutti v režiji Cirkusa. Petkovo pozno popoldne in večer bosta v znamenju dobrodelnega teka s štartom in ciljem v skakalnem centru (5 km), v soboto pa bodo še preizkušnje (naj)mlajših smučarskih skakalcev.

»Ker želimo privabiti čim več obiskovalcev, smo se odločili glavno tekmo namesto za vikend, ko se veliko ljudi odpravi iz Ljubljane, izvesti že v četrtek. Na njej bodo nastopile najboljše Slovenke z našima klubskima reprezentantkama Uršo Bogataj in Špelo Rogelj na čelu, od fantov pa so med prijavljenimi tudi Tilen Bartol, Jaka Hvala, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič,« je naštel Primož Ulaga, predsednik SSK Ilirija.

Bogatajeva se vsako leto znova veseli spektakla pod Rožnikom. »To je edina tekma na svetu, na kateri se merimo v mešanih parih. Na nek način je tudi loterija, saj je veliko odvisno od tega, koga si izžrebaš za sotekmovalca,« je pojasnila 24-letnica iz Briš pri Polhovem Gradcu, njena klubska kolegica Rogljeva, prva slovenska zmagovalka (ženske) tekme za svetovni pokal (Lillehammer 2014), pa je dodala, da je revija zelo pomembna za klub, zato se jo zmeraj rada udeleži.

Špeli Rogelj se zdi prav, da vrne nekaj klubu, ki ji je pomagal priti do tu, kjer je. FOTO: Matej Družnik
Špeli Rogelj se zdi prav, da vrne nekaj klubu, ki ji je pomagal priti do tu, kjer je. FOTO: Matej Družnik


»Zdi se mi prav, da nekaj vrnem društvu, ki mi je pomagalo priti do tu, kjer sem,« je dejala 24-letnica iz Jezera pri Podpeči, ki za tekmo nima posebnih pričakovanj, ker so za njo – tako kot za reprezentančnimi kolegicami – težki treningi majhno število skokov. Njene besede o pomembnosti revije za klub je predsednik prireditvenega odbora Grega Goltes še podkrepil: »Za naš klub je prireditev življenjskega pomena, saj z njo dobimo kar nekaj sredstev, s katerimi lahko našim upom priskrbimo boljšo opremo.«

Po jutrišnji tekmi bo sicer eden od junakov na največji ljubljanski skakalnici preskočil kio stinger. Na novinarski konferenci njegovega imena (še) niso želeli razkriti, je pa Blaž Križaj, predstavnik pokrovitelja Kia, zatrdil, da gre za znano ime. Ker avtomobil ne bo zaščiten, bo v zraku – kakor je v smehu še pristavil Križaj – obilo adrenalina.

Komentarji: