Anamarija Lampič sedma na uvodu sezone

V šprintu za smučarske tekače v Ruki sta zmagala Švedinja Linn Svahn in Norvežan Erik Valnes.
Fotografija: Anamarija Lampič je v Ruki izpadla v polfinalu. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je v Ruki izpadla v polfinalu. FOTO: Roman Šipić

Anamarija Lampič je na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v smučarskem teku v Ruki na Finskem izpadla v polfinalu in zasedla sedmo mesto. V šprintu v klasični tehniki sta zmagala Švedinja Linn Svahn in Norvežan Erik Valnes.

V izločilne boje se je uvrstila tudi Eva Urevc in izpadla na zadnjem mestu svoje četrtfinalne skupine ter bila skupno 26.
Slovenska tekača se nista prebila iz kvalifikacij. Janez Lampič je bil 45. (+12,98), Luka Markun pa 82. (+25,09) med 86 udeleženci.

Lampičeva je bila v kvalifikacijah deveta, nato pa je najprej tekla v drugi četrtfinalni skupini. Z 1,14 sekunde zaostanka za Švedinjo Moo Lundgren je bila druga, za preboj v polfinale je za dve desetinki ugnala Poljakinjo Moniko Skinder. V prvem polfinalu je Slovenka dolgo tekla na začelju, preden je v zadnjem vzponu napredovala proti vrhu, a višje od tretjega mesta ni mogla.
 

Tri Švedinje in trije Norvežani


Svahnova in Norvežanka Ane Appelkvist Stenseth sta v finale napredovala po mestih, Lampičeva (+1,58) pa je morala počakati na čase naslednje skupine. Ta je bila hitrejša in je dala štiri finalistke. V zaključnem boju za zmago so tekle štiri Švedinje, Linn Svahn, Maja Dahlqvist in Jonna Sundling so zasedle prva tri mesta, sledili sta dve Norvežanki.

Norvežani so imeli štiri finaliste. Erik Valnes je v boju za zmago ugnal Johannesa Høsflota Klæba, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, tretji je bil Emil Iverson. Za njimi je bil branilec velikega globusa Aleksander Bolšunov iz Rusije.

Komentarji: