Anže Lanišek zmagal v Nemčiji

Domžalski skakalni as je na tekmi za svetovni pokal v Titisee-Neustadtu preskočil vso konkurenco.
Fotografija: Anže Lanišek se je takole veselil zmage v Titisee-Neustadtu. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek se je takole veselil zmage v Titisee-Neustadtu. FOTO: Thomas Kienzle/AFP

Domžalski skakalni as Anže Lanišek je slavil še drugo zmago v tej sezoni in skupno tretjo v svetovnem pokalu. Po uvodni seriji tekme v Titisee-Neustadtu je »Žaba«, kakor ga vsi kličejo, s skokom, dolgim 133,5 metra, držal še drugo mesto, v finalu pa se je s 141 metri zavihtel na vrh.

Anžetu se je najbolj – na 1,3 točke – približal poljski nosilec rumene majice Dawid Kubacki (130,5 m in 144 m), tretje mesto pa je osvojil Nemec Karl Geiger (135 m in 141,5 m). »Spremljati prvo serijo je bilo res čudno, a še vseeno sem skušal ostati zbran na svoje skoke in se ne preveč obremenjevati s tem. V finalu sploh nisem videl Graneruda, saj je skočil, ko sem se že preoblačil. Meni je Žiga rekel, da sem zmagal, nisem vedel točno, ali sem ali nisem,« je povedal 26-letni Domžalčan.

Anže Lanišek je potrdil vrhunsko pripravljenost. FOTO: Markku Ulander/Reuters
Anže Lanišek je potrdil vrhunsko pripravljenost. FOTO: Markku Ulander/Reuters

Od Slovencev sta se med dobitnike točk prebila tudi Timi Zajc (130,5 m in 130 m) in Žiga Jelar (132,5 m in 126 m), ki sta zasedla 12. oziroma 16. mesto.

image_alt
Hvaležen za vse nasvete in izkušnje, tudi za boleče zaušnice

Lanišek, ki je poskrbel za 74. posamično zmago slovenskih smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu, se je s tem uspehom v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto. Za vodilnim Kubackim zdaj zaostaja za 34 točk.

Po prvem polčasu je vodil Granerud

Po uvodni seriji je bil v vodstvu Norvežan Halvor Egner Granerud (136,5 m), ki je imel poldrugo točko naskoka pred Laniškom. Na tretjem mestu je bil Avstrijec Michael Hayböck (135 m), ki je za 26-letnim članom SSK Mengeš zaostajal za 1,7 točke.

V dobrem položaju je bil tudi Žiga Jelar (132,5 m), ki je bil enajsti, v finale pa se je uvrstil tudi Timi Zajc (130,5 m), ki je zasedal 15. mesto. V težki razmerah sta bila prekratka za drugo serijo Peter Prevc (123,5 m) in Lovro Kos (124,5 m), ki sta pristala na 33. oziroma 36. mestu. Domen Prevc je izpadel že v kvalifikacijah.

Jutri bo na sporedu tekma mešanih ekip (z začetkom ob 11.45), v nedeljo pa še obe posamični tekmi – najprej ženska (12.15), nato še moška (15.45).

Preberite še:

Komentarji: