Anže Lanišek zdrsnil s 3. mesta na 10.

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud je zmagovalec druge posamične tekme svetovnega pokala v Ruki na Finskem.
Fotografija: Halvor Egner Granerud ni skrival zadovoljstva ob zmagi v Ruki. FOTO: Emmi Korhonen/AFP
Odpri galerijo
Halvor Egner Granerud ni skrival zadovoljstva ob zmagi v Ruki. FOTO: Emmi Korhonen/AFP

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (282 točk), četrti po prvi seriji, je zmagovalec druge posamične tekme svetovnega pokala v Ruki na Finskem. Zmagovalec prvih dveh tekem sezone in vodilni po prvi seriji Nemec Markus Eisenbichler (272,1) je bil tokrat drugi. Najboljši Slovenec Anže Lanišek (228,4) je bil 10.

Lanišek je imel pred finalom odlično izhodišče za boj za stopničke, saj je bil po polovici tekme na 3. mestu. V finalu je nastopil slabše in zdrsnil na 10 mesto. V finalu so ob Lanišku nastopili še trije Slovenci. Žiga Jelar (220,6 točke) je napredoval na 13. mesto, Bor Pavlovčič (212,7) je bil 17., Peter Prevc (18.) pa je končal mesto za njim. Brez točk svetovnega pokala so med sedmerico slovenskih skakalcev ostali Tilen Bartol na 32., Anže Semenič na 37. in tudi Timi Zajc, ki je po slabih kvalifikacijah ostal brez sobotne tekme, danes pa je bil v prvi seriji 39.

Tekma je zaradi odkritih okužb z novim koronavirusom po vrnitvi s Poljske pri skakalcih Gregorju Schlierenzauerju, Philippu Aschenwaldu, branilcu skupne zmage Stefanu Kraftu in Michaelu Hayböcku minila brez avstrijske A-reprezentance, zmagovalke na moštveni uvodni tekmi sezone v Wisli, danes pa zaradi novih okužb niso nastopili Čehi, zaradi okužbe trenerja Matjaža Zupana pa je manjkal tudi Bolgar Vladimir Zografski.

Zdaj se karavana svetovnega pokala s čarterskim poletom s severa Finske seli v ruski Nižnij Tagil, ki bo prizorišče dveh tekem, zadnjih dveh pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih v Planici.

Preberite še:

Komentarji: