Braisazova zmagovalka, Slovenke v ozadju

Francozinja pred Ukrajinko, Einfaltova 68.
Fotografija: Julia Simon (levo) in Justine Braisaz sta se veselili francoskega uspeha. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Julia Simon (levo) in Justine Braisaz sta se veselili francoskega uspeha. FOTO: AFP

Zmagovalka biatlonske preizkušnje svetovnega pokala na 15 km v švedskem Östersundu je Francozinja Justine Braisaz. Z dvema zgrešenima streloma je za 11,2 sekunde ugnala Ukrajinko Julijo Džimo, ki je zadela vse tarče, tretja je bila rojakinja zmagovalke Julia Simon (+ 17,7; 2).

Nastopile so tudi tri slovenske biatlonke, ki pa so končale v ozadju. Lea Einfalt je bila 68. (+ 6:35,5; 4), Polona Klemenčič 76. (+ 7,12,5; 5), Nika Vindišar pa 87. (+ 8,49,0; 6).

Preizkušnja svetovnega pokala na Švedskem se bo nadaljevala v soboto s štafetno tekmo biatloncev, končale pa v nedeljo, ko bodo štafetno tekmo imele še biatlonke.
 

Smuči dobre, tarče niso padle


Einfaltova je bila sicer na dobri poti, da bi prišla do prvih točk, toda slabši strelski nastop v vetrovnih in spremenljivih razmerah, s po dvema zgrešenima streloma na prvem in tretjem postanku, jo je nazadnje oddaljil od najboljših, za 40. mestom, ki še prinaša točko, je zaostala dve minuti.

»Punce so danes smuči pohvalile in je bilo delo servisne ekipe opravljeno dobro. Na žalost so vse zgrešile na prvem strelskem nastopu. Strelišče tukaj je zelo specifično in z dekleti smo nastreljevale povsem levo na strelišču, ki je čisto na drugem koncu strelišča, kjer se strelja leže. Veter na obeh koncih strelišča se spreminja in na žalost so bile naše punce premalo pogumne s korekcijami na prvem strelskem nastopu. Če bi dekleta imela malo več izkušenj in dodale še malo več korekcije, bi padle tudi tiste tarče, ki so bile ustreljene na rob,« je nastop pospremila trenerka Andreja Mali.

Preberite še:

Komentarji: