Domačin zmagal v Östersundu, med Slovenci brez Faka najboljši Vidmar

Sebastian Samuelsson je zmagal v Östersundu. Na zasledovalni tekmi na 12,5 km je za 5,1 sekunde ugnal Nemca Philippa Nawratha. Toni Vidmar zadel vse tarče.
Fotografija: Sebastian Samuelsson je zmagovalec zasledovalne tekme. FOTO: Pontus Lundahl/AFP
Odpri galerijo
Sebastian Samuelsson je zmagovalec zasledovalne tekme. FOTO: Pontus Lundahl/AFP

Šved Sebastian Samuelsson je zmagal v domačem Östersundu na biatlonski tekmi za svetovni pokal. Na zasledovalni tekmi na 12,5 km je za 5,1 sekunde ugnal Nemca Philippa Nawratha, tretji je bil Norvežan Vetle Christiansen (+7,2). Slovenec Toni Vidmar je zadel vseh 20 tarč in končal kot 18. (+1:46,3), Lovro Planko pa je bil 32. (+3:18.1).

Samuelsson je do zmage prišel z odličnim tekom, tekmo je začel s četrtega mesta po 10-kilometrski preizkušnji. Prehitel je tudi zmagovalca šprinta Nawratha.

Varovanec slovenskega trenerja Uroša Velepca je na najkrajši razdalji za svojo prvo zmago v pokalu slavil pred Norvežanom Tarjeijem Boejem. Slednji je zgrešil eno tarčo na zadnjem postanku in končal na četrtem mestu, 29,6 sekunde za zmagovalcem.

Oba slovenska biatlonca sta napredovala, Vidmar je 27. mesto zamenjal za 18. in svoj drugi najboljši izid v svetovnem pokalu. Poleg brezhibnega streljanja je bil dober tudi v teku. Planko je pridobil sedem mest.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je nastop zaradi mraza odpovedal že v šprintu, zaradi slabšega počutja pa je tarnal tudi na štafetni tekmi pred tem. Svetovni pokal se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v Hochfilznu.

Preberite še:

Komentarji: