Dragoceni odmerek domačega za SP

Morda 11. mesto Mete Hrovat, njen rezultat kariere v slalomu, ne zveni nič posebnega, a v omenjenih okoliščinah ima večjo vrednost, kot izgleda na papirju.
Fotografija: Zlata lisica je kljub slabemu vremenu povsem upravičila pričakovanja. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Zlata lisica je kljub slabemu vremenu povsem upravičila pričakovanja. FOTO: Tadej Regent/Delo

Mariborčani so poskrbeli za uspešno generalko pred vrhuncem sezone. Niso dosegli le 55. zmage s tem, ko so izpeljali Zlato lisico, dodana vrednost se skriva tudi v zadnjem vtisu, ki so ga ustvarili pri slovenskih adutinjah, preden se bodo začele dokazovati na svetovnem prvenstvu.

Morda se navzven ne zdi tako zelo pomembno, a to, da je Ilko Štuhec pred najpomembnejšo tekmo zime ponesla bučna navijaška podpora na domačem hribu, na katerem je smučarsko rasla, je lahko jeziček na tehtnici v finišu priprave za veliko tekmovanje. Podzavestno tudi to, da je dva dni pred prvim uradnim smukaškim treningom spala v domači postelji in na sever poletela z letalom iz domačega mesta.

SP, nova izkušnja, čaka Meto Hrovat. Čeprav je na Pohorju poudarila, da ji proga ne ustreza, saj so položni deli njena šibka točka (podobna bo v Åreju), to ni postal njen podzavestni hendikep, temveč le opazka o oviri, ki jo je preskočila. Tudi z bolečinami v gležnju, ki so bile še pred novim letom tako močne, da je za mesec dni morala na prisilni počitek. Še so prisotne, le da je trma Gorenjke močnejša.

Morda 11. mesto, rezultat kariere v slalomu, ne zveni nič posebnega, a v omenjenih okoliščinah ima večjo vrednost, kot izgleda na papirju. »Vedno je lahko boljše, ne maram pa nerealnih pričakovanj,« je trdno na tleh 21-letnica, ki kljub mladosti ni neučakana, ampak ohranja potrpežljivost. Njeno ime si velja dobro zapomniti.

Pohorje je poskrbelo za dobro podlago, naj bo odskok na severu čim daljši.

Preberite še:

Komentarji: