Ema Volavšek Otepääju do osmega mesta

Zmagi na tekmah nordijskih kombinatorcev v Estoniji na Norveško in v Nemčijo.
Fotografija: Ema Volavšek je zasedla osmo mesto med svetovno elito. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Odpri galerijo
Ema Volavšek je zasedla osmo mesto med svetovno elito. FOTO: Barbara Gindl/AFP

Ema Volavšek in Jernej Brecl sta na današnjih klasičnih tekmah nordijskih kombinatorcev v Estoniji osvojila nove točke svetovnega pokala. Brecl, ki je po novi dobri skakalni predstavi tudi na tekaški progi držal stik z najboljšimi, je zasedel 27. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev med elito.

Po neuspeli izvedbi včerajšnje tekme s skupinskim štartom za ženske so danes organizatorji izpeljali obe klasični preizkušnji. Začele so kombinatorke, po skokih je bila najboljša Italijanka Annika Sieff, Volavškova pa je imela deseti dosežek. Silva Verbič danes ni nastopila.

Tekaško preizkušnjo je Volavškova začela v družbi treh tekmovalk, po polovici je tekla na osmem mestu. V drugem krogu je prehitela še Nemko Svenjo Würth, po ogorčenem boju pa je bila na koncu na ciljni črti hitrejša najboljša na tekaški progi, Norvežanka Ida Marie Hagen, kar je slovenski tekmovalki prineslo končno osmo mesto z zaostankom 1:10,4.

Zmagala je Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je imela 26,6 sekunde naskoka pred Nemko Nathalie Armbruster, tretja je bila Avstrijka Lisa Hirner (+27,8).

Najboljši po skakalnem delu moške preizkušnje je bil Japonec Rjota Jamamoto, Brecl je bil znova zelo prepričljiv na 14. mestu, Erazem Stanonik je bil 47.

Brecl je na polovici 10-kilometrskega teka zdrsnil na 25. mesto. Zadnji krog je začel na 22. mestu, še vedno v večji skupini tekmovalcev, tempo pa je zdržal do konca, tako da si je pritekel točk na 27. mestu z zaostankom 1:20,6.

Zmagal je Nemec Julian Schmid s silovitim finalnim šprintom.

Preberite še:

Komentarji: