Brecl z odličnim skokom do svoje najboljše uvrstitve med svetovno elito

Na tekmi nordijskih kombinatorcev s skupinskim štartom v Ruki se je član SSK Mislinja izkazal z novimi točkami za svetovni pokal.
Fotografija: Gašper Brecl se je veselil do novih točk za svetovni pokal. FOTO: SZS
Odpri galerijo
Gašper Brecl se je veselil do novih točk za svetovni pokal. FOTO: SZS

Gašper Brecl, edini slovenski tekmovalec v nordijski kombinaciji v Ruki, je še drugič osvojil točke za svetovni pokal. Potem ko je petkovo preizkušnjo s tekom na 5-kilometrski razdalji končal na 28. mestu, je na današnji tekmi s skupinskim štartom (na 10 km) zasedel 24. mesto. To je zdaj nova najboljša uvrstitev 23-letnega člana SSK Mislinja.

Po tekaški preizkušnji še ni kazalo na tako dober Breclov dosežek, saj je z zaostankom 1:43,6 minute za najhitrejšim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem v cilj pritekel na predzadnjem, 49. mestu. Toda varovanec trenerja Gorana Janusa je z odličnim nastopom na največji finski napravi (137 m) preskočil kar 25 tekmecev. Tako se je Gašper, brat vrhunske smučarske skakalke Jerneje Brecl, ki naj bi presenetljivo že končala športno pot, še drugič razveselil točk med svetovno elito.

Norvežan Jarl Magnus Riiber je spet slavil zmago. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
Norvežan Jarl Magnus Riiber je spet slavil zmago. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP

Drugo zaporedno zmago in skupno 51. v svetovnem pokalu je slavil Riiber, ki je za 4,7 točke ugnal drugouvrščenega Francoza Mattea Bauda, na najnižjo stopnico odra za najboljše pa se je povzpel Japonec Rjota Jamamoto (+5,2).

Naslednji tekmi bosta na sporedu že prihodnji konec tedna v Lillehammerju, kjer se bodo prvič v novi sezoni za točke svetovnega pokala potegovale tudi nordijske kombinatorke s skupno zmagovalko poletne velike nagrade Emo Volavšek na čelu.

Preberite še:

Komentarji: