Ema Volavšek skupna zmagovalka velike nagrade FIS

Najboljša slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji je s tretjim mestom na zadnji tekmi v Tschaggunsu potrdila končno prvo mesto v skupni razvrstitvi.
Fotografija: Ema Volavšek si je pod vodstvom Gorana Janusa pritekla skupno zmago v veliki nagradi FIS. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Ema Volavšek si je pod vodstvom Gorana Janusa pritekla skupno zmago v veliki nagradi FIS. FOTO: Marko Feist

Ema Volavšek je skupna zmagovalka velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS) v nordijski kombinaciji. Končno prvo mesto v skupni razvrstitvi poletne različice svetovnega pokala je najboljša slovenska kombinatorka potrdila s tretjim mestom na zadnji tekmi v Tschaggunsu.

Finalno preizkušnjo je v svojo korist odločila norveška šampionka Gyda Westvold Hansen, ki so jo dan prej diskvalificirali zaradi neustrezne opreme. V cilj je pritekla 25,8 sekunde pred komaj 15-letno Finko Minjo Korhonen, Volavškova pa je pod vodstvom glavnega trenerja slovenske reprezentance Gorana Janusa na tretjem mestu za zmagovalko zaostala za 43 sekund.

V skupni razvrstitvi je imela 19-letna članica ljubljanske Ilirije po štirih tekmah 25 točk pred drugouvrščeno Nemko Nathalie Armbruster in 35 pred tretjeuvrščeno Korhonenovo. Naša druga reprezentantka Silva Verbič, ki je današnjo preizkušnjo z zaostankom 1:12,8 minute končala na sedmem mestu, je v končnem točkovanju zasedla osmo mesto.

Zmaga Finca, Brecl na 35. mestu

Med moškimi se je na zadnji tekmi zmage veselil Finec Eero Hirvonen, ki sta mu družbo na odru za najboljše delala Avstrijec Stefan Rettenegger (+ 3,8) in Francoz Laurent Muhlethaler (+ 6,3). V tem poletju najboljši slovenski kombinatorec Gašper Brecl je s 35. mestom (+ 1:51,4) prvič v letošnji veliki nagradi ostal brez točk. Erazem Stanonik (+ 4:11,4) je pristal na 46. mestu.

Preberite še:

Komentarji: