Ester Ledecka najhitrejša v Val d'Iseru

Ilka Štuhec je prvo superveleslalomsko preizkušnjo v tej sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju končala na 15. mestu. Maruša Ferk zunaj prve trideseterice
Fotografija: Navkljub ne najbolj posrečenem smučanju v Val d’Iseru je Ilka Štuhec z 20. mesto dosegla najboljšo superveleslalomsko uvrstitev v zadnjih dveh letih. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Navkljub ne najbolj posrečenem smučanju v Val d’Iseru je Ilka Štuhec z 20. mesto dosegla najboljšo superveleslalomsko uvrstitev v zadnjih dveh letih. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Olimpijska prvakinja iz Pjongčanga 2018 Ester Ledecka je v Val d'Iseru prišla še do prve zmage v superveleslalomu za svetovni pokal. Ilka Štuhec je s 15. mestom dosegla najboljši izid v tej disciplini v zadnjih dveh letih, Maruša Ferk pa je bila 34.

Po dveh smukih je Val d'Isere gostil še prvi superveleslalom zime 2020/21. Dvoboi najhitrejših je pripadel Čehinji, ki je bila za tri stotinke hitrejša od Švicarke Corinne Suter. Švicarka je bila najhitrejša v petkovem smuku in druga v sobotnem.

Na 2142 m dolgi progi je bila Ester Ledecka vseskozi bila rahlo počasnejša od Švicarke, a v tehničnem zaključku je bila v zadnjih 10 sekundah 25-letnica za 11 stotink hitrejša. Pražanka  je šele drugič zmagala v svetovnem pokalu.

Tretje mesto je zasedla po padcu na smuku obtolčena Federica Brignone, ki je ugnala rojakinjo Marto Bassino. Italijanke so dosegle ekipni uspeh, saj so bile štiri med osem najboljših.

Maruša Ferk je bila prepočasna za prvo trideseterico. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Maruša Ferk je bila prepočasna za prvo trideseterico. FOTO: Christian Hartmann/Reuters


Štuhčevo prehitela le Američanka


Ilka Štuhec, ki je nastopila s številko 20, je že v zgornjem delu veliko izgubila, po pol minute imela 19. vmesni čas, do cilja pa je pridobila nekaj mest in v cilj prismučala s 14. časom ter zaostankom 1,71 sekunde. Z višjimi štartnimi številkami jo je prehitela le deseta Američanka Keely Cashman (35).

Od zmage na superveleslalomu v Val Gardeni pred točno dvema letoma in enim dnevom Mariborčanka v tej disciplini na osmih tekmah ni bila boljša kot 20. (letos februarja v Garmischu).

Končni vrstni red:

1. Ledecka (Češ) 1:24,64
2. Suter (Švi) +0,03
3. Brignone 0,35
4. Bassino (obe Ita) 0,46
5. Gut-Behrami (Švi) 0,78
6. Vlhova (Slk) 0,84
7.  Goggia 0,85
8. Curtoni (obe Ita) 1,17
9. Gisin (Švi) 1,24
10. Cashman (ZDA) 1,29
15. Štuhec 1,71
34. Ferk (obe Slo) 3,10

Preberite še:

Komentarji: