Ester Ledecka zapira eno poglavje v življenju in odpira novo

Češka športna zvezdnica je presenetila z odločitvijo, ki jo je sprejela s težkim srcem.
Fotografija: Ester Ledecka je vsestranska vrhunska športnica. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Ester Ledecka je vsestranska vrhunska športnica. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Češka športna zvezdnica Ester Ledecka se po enajstih letih poslavlja od smučarske znamke Atomic. V prihodnje bo tekmovala s smučmi podjetja Kästle, ki ga je pred nekaj leti prevzel češki milijarder Tomas Nemec.

Novico o zamenjavi opreme je trikratna olimpijska prvakinja (ob zlati superveleslalomski kolajni z OI v Pjongčangu 2018 ima še olimpijski lovoriki iz deskanja na snegu v Pjongčangu in Pekingu 2022) je sporočila na zelo duhovit način. Na družbenih omrežjih je namreč objavila posnetek, v katerem podpisano pogodbo na enem od grških otokov potisne v steklenico in vrže v morje, ki jo nato ribič ulovi v Bodenskem jezeru v Avstriji, kjer ima Kästle svojo proizvodnjo smuči.

Kot je pripisala, jo na Atomic, s katerim se je razšla v prijateljskem duhu, vežejo čudoviti spomini. »Po enajstih letih sodelovanja z Atomicom sem se odločila zamenjati smučarsko ekipo. Zapiram eno poglavje v življenju, odločitev pa nikakor ni bila lahka. Nikoli ne bom pozabila prvega sestanka, ko so me že pri 16 letih povabili v svojo tovarno v Altenmarkt, kjer sem v eni od sob občudovala fotografije z vsemi legendami. Tedaj sem sanjala o tem, da bi nekega dne na tamkajšnji steni visela tudi moja slika,« je zaupala Ester Ledecka, ki si je takratne sanje uresničila z zmago na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Med drugimi se je še posebej zahvalila Christianu Höflehnerju, vodji tekmovalne ekipe pri Atomicu. »Že ko sem imela komaj 16 let, je podpiral moje smučarske ambicije, čeprav je vedel, da bo pol mojega srca bílo za deskanje,« je hvaležna 27-letna Čehinja.

Preberite še:

Komentarji: