Fak se ogreva za Pokljuko, prve stopničke po treh letih

Jakov Fak je na tekmi s skupinskim štartom v Anterselvi osvojil tretje mesto, to so njegove 26. stopničke v karieri, a prve po OI 2018.
Fotografija: Jakov Fak je končno prišel na zmagovalni oder. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Jakov Fak je končno prišel na zmagovalni oder. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Slovenski biatlonec Jakov Fak je na tekmi s skupinskim štartom v Anterselvi osvojil tretje mesto in na najlepši možen način povabil tekmovalce na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 9. in 21. februarjem gostila Pokljuka.

Pred Fakom sta bila le trenutno najboljši biatlonec, Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je ob 52. zmagi v karieri za 31,3 sekunde ugnal Francoza Quentina Fillona Mailleta in za 44,2 Faka. Boe in Fak sta v kazenski krog zavila po enkrat, Francoz pa dvakrat.

Johannes Thingnes Boe je vpisal novo zmago. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Johannes Thingnes Boe je vpisal novo zmago. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Fak je bil odličen na prvih dveh streljanjih, ko je strelišče zapustil na drugem mestu za Italijanom Lukasom Hoferjem, po tretjem streljanju pa je kljub kazenskemu krogu ostal v skupini zasledovalcev za Boejem in Fillonom Mailletom. Na zadnjem streljanju so grešili prav vsi, tudi vodilna, izjema je bil Fak, ki se je z ničlo prebil do tretjega mesta in ga s suverenim tekom obdržal.

Za 33-letnega Faka so bile to že 26. stopničke v karieri, a prve po treh letih in kolajni na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu 2018.

Slovenski biatlonci se bodo po krajšem premoru spet zbrali na Pokljuki, kjer bodo opravili sklepne priprave za SP.

Preberite še:

Komentarji: