Faka dve zgrešeni tarči oddaljili od najboljših

Na tekmi za svetovni pokal s skupinskim štartom v Hochfilznu zmagal nemški biatlonec Arnd Peiffer.
Fotografija: Nemec Arnd Peiffer je najbolje opravil s tekmo s skupinskim štartom v Hochfilznu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Odpri galerijo
Nemec Arnd Peiffer je najbolje opravil s tekmo s skupinskim štartom v Hochfilznu. FOTO: Barbara Gindl/AFP

Nemški biatlonec Arnd Peiffer je v svojo korist odločil tekmo s skupinskim štartom v Hochfilznu. V razburljivem (dvo)boju je 33-letnik iz Wolfenbüttla v Spodnji Saški, ki je pokril vseh dvajset tarč, na koncu za pičle 1,3 sekunde prehitel Šveda s finskim priimkom Martina Ponsiluomo, ki je zgrešil en strel. Na tretjo stopnico zmagovalnega odra se je povzpel Norvežan Tarjei Bø (+ 9,3), ki je prav tako pustil eno tarčo nepobeljeno.

»Tokrat sem se počutil odlično, imel sem izvrstne smuči, pri streljanju pa sem imel tudi malce sreče. V boju za najvišja mesta se ti morajo preprosto pokriti vsi dejavniki,« se je enajste zmage v svetovnem pokalu, prve na tekmi s skupinskim štartom, veselil Peiffer.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak si je z zaostankom 1:03,4 minute pritekel in pristreljal 16. mesto. Boljšo uvrstitev je zapravil z zgrešenima tarčama pri tretjem in četrtem streljanju. Po prvem je, denimo, strelišče zapustil kot prvi, po drugem je bil deseti, iz najboljše deseterice pa je zdrsnil v drugi polovici 15-kilometrske tekme.

»Zgrešil sem dva strela, oba zadnja v stoječem položaju. Na progi sem se trudil, kolikor je šlo. V zadnjem krogu mi je šlo bolje kot včeraj, tudi material je bil boljši. Za kaj več bi moral zadeti še več strelov,« je izjavil Fak.

Komentarji: