Felix Neureuther bo izpustil Alto Badio

Nemški smučarski as še čuti posledice poškodbe palca, ki jo je utrpel pred začetkom poolimpijske zime.
Fotografija: Felix Neureuther še ni povsem nared za največje napore. FOTO: Gabriele Facciotti/AP
Odpri galerijo
Felix Neureuther še ni povsem nared za največje napore. FOTO: Gabriele Facciotti/AP

Alta Badia – Kot so sporočili z nemške smučarske zveze, bo moral alpski smučar Felix Neureuther zaradi posledic poškodbe palca, ki jo je utrpel pred začetkom poolimpijske zime, izpustiti tudi prihajajoče preizkušnje svetovnega pokala v tehničnih disciplinah v Alti Badii, torej na prizorišču, na katerem je že dvakrat pristal na stopničkah.


V Val d'Iseru brez uspeha


Minuli konec tedna je prekaljeni 34-letni Nemec, ki se je vrnil po lanski hudi poškodbi kolena, resda (brez pretiranega rezultatskega uspeha) nastopil na veleslalomu v Val d'Iseru, a je zaradi nove poškodbe tekmoval z ročno zavoro, zato so se v nemškem taboru odločili, da mu rajši odmerijo nekaj dodatnega počitka.


Premalo agresiven


»Kot se je izkazalo, je s palcem po operativnem posegu načeloma sicer možno tekmovati, vendar pa mi po dolgem prisilnem premoru manjka nekaj nujne agresivnosti,« je ocenil Neureuther, ki se bo verjetno v karavano vrnil že sredi prihodnjega tedna v Saalbachu. Alta Badia bo sicer elito gostila v nedeljo z veleslalomom in v ponedeljek s paralelnim slalomom.

Preberite še:

Komentarji: