Fillon Maillet ohranil šampionsko formo, Slovenci zelo skromni

Dvakratni olimpijski prvak iz Pekinga je prepričljivo dobil šprintersko tekmo na 10 km na Finskem.
Fotografija: Quentin Fillon Maillet je na Finskem proslavil novo zmago. FOTO: Vesa Moilanen/AFP
Odpri galerijo
Quentin Fillon Maillet je na Finskem proslavil novo zmago. FOTO: Vesa Moilanen/AFP

Dvakratni olimpijski prvak iz Pekinga Francoz Quentin Fillon Maillet je dobro formo prenesel tudi v nadaljevanje svetovnega pokala v biatlonu. V Kontiolahtiju na Finskem je danes prepričljivo dobil šprintersko tekmo na 10 km in v skupnem seštevku pokala vodstvo pred rojakom Emilienom Jacquelinom povečal na 160 točk.

Fillon Maillet, ki je v Pekingu dvema zlatima dodal tri srebrne kolajne, je zadel vseh 10 tarč, dosegel pa že šesto zmago v sezoni. Drugo mesto je s 100-odstotnim strelskim izkupičkom osvojil Norvežan Filip Fjeld Andersen, ki je zaostal za 18,3 sekunde, tretje pa Nemec Johannes Kühn, ki je moral enkrat v kazenski krog in zaostal za 29,7 sekunde. Francoz Jacquelin je bil šesti.

»Po olimpijskih igrah se je težko vrniti na tekme. A tudi danes sem se boril, ostal sem zbran, saj se borim za veliki kristalni globus,« je po tekmi povedal zmagovalec. Tekma je bila kakovostno močno okrnjena, saj so zaradi vojne v Ukrajini manjkali Rusi, Belorusi in Ukrajinci, predčasno so sezono končali norveški zvezdnik Johannes Thingnes Boe in nekateri drugi tekmovalci. Skupaj je nastopilo vsega 81 biatloncev.

Tudi Bauer brez točk

Slovenski izkupiček je bil ob odsotnosti obolelega Jakova Faka zelo skromen. Klemen Bauer je bil soliden v smučini, zaradi treh kazenskih krogov pa je kot 43. ostal brez novih točk v pokalu. Rok Tršan je kljub vsega eni napaki na strelišču zasedel 60. mesto in si zagotovil vsaj nedeljsko zasledovanje.

Miha Dovžan je bil s puško nenatančen trikrat in bil 67., mladi Anton Vidmar pa je zgrešil osem od desetih tarč in zasedel 81. mesto.

Preberite še:

Komentarji: