Fillon Maillet s strelsko ničlo slavil doma, Dovžan priboril 21 mest

Francoz Quentin Fillon Maillet si je s stoodstotnim strelskim izkupičkom priboril zmago v domačem Le Grand Bornandu.
Fotografija: Quentin Fillon Maillet med nastopom na petkovi šprinterski preizkušnji. FOTO: Olivier Chassignole/AFP
Odpri galerijo
Quentin Fillon Maillet med nastopom na petkovi šprinterski preizkušnji. FOTO: Olivier Chassignole/AFP

Zelo dobro je na zasledovalni preizkušnji nastopil tudi edini Slovenec Miha Dovžan, ki je moral enkrat v kazenski krog, na tekmi pa je z 58. napredoval na 37. mesto. Quentin Fillon Maillet, ki je sprint končal kot četrti, je blestel predvsem na strelišču, kjer so tekmeci počasi odpadali, in po tretjem postanku je prevzel vodstvo, ki ga je na zadnjem postanku potrdil z brezhibnim ekspresnim streljanjem. Z osmo zmago v karieri se je 29-letni Francoz začasno prebil tudi na prvo mesto v skupnem seštevku pokala.

Njegov edini resen tekmec v drugem delu je bil Rus Edvard Latipov, ki pa je na prvem postanku stoje zgrešil še drugi strel. Na koncu se je Rus za drugo mesto boril z danes brezhibnim strelcem Norvežanom Vetlejem Sjastadom Christiansnom, ta je bil po sprintu osmi, v fotofinišu pa je bil uspešnejši Rus.

Edini Slovenec na tekmi je bil Dovžan, ki je krepko popravil vtis s sprinta in pred 20.000-glavo množico navijačev pridobil 21 mest ter osvojil štiri nove točke svetovnega pokala. V koledarskem letu biatlonce v nedeljo v Le Grand Bornandu čakata le še tekmi s skupinskim startom, kjer pa Slovencev ne bo. Tik pred novim letom pa bo na Pokljuki še državno prvenstvo.

Preberite še:

Komentarji: