Vrhničan v drugo najboljši za vrh kariere

Filipu Zubčiću sedmi veleslalom v letošnji sezoni svetovnega pokala, Štefan Hadalin deveti, Žan Kranjec 12.
Fotografija: Štefanu Hadalinu je uspela najboljša veleslalomska uvrstitev v svetovnem pokalu, prvič je tudi med deseterico. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Štefanu Hadalinu je uspela najboljša veleslalomska uvrstitev v svetovnem pokalu, prvič je tudi med deseterico. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Hrvat Filip Zubčić je zmagal v veleslalomu za svetovni pokal v Banskem v Bolgariji. Odlično se je odrezal Štefan Hadalin, ki je z najboljšim časom finala pridobil kar petnajst mest za končno deveto mesto, kar je njegov najboljši veleslalomski dosežek v svetovnem pokalu. Žan Kranjec je osvojil 12. mesto, po polovici tekme je bil deseti.

Francoz Mathieu Faivre je postavil najboljši čas prve vožnje. A aktualni svetovni prvak v disciplini v finalu ni bil kos Zubčiću, ki je nadomestil 11 stotink sekunde zaostanke ter s prednostjo štirih desetink slavil na prvem od dveh moških veleslalomov v Banskem. Tretje mesto je pripadlo Avstrijcu Stefanu Brennsteinerju (+0,93).

Francoz Alexis Pinturault (+1,06), ki je dobil zadnje tri veleslalome v svetovnem pokalu, je tokrat končal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Se je pa Pinturault v boju za skupni seštevek uvrstil pred prvim izzivalcem Švicarjem Marcom Odermattom (+1,52), ki je bil danes peti.
 

Tretja zmaga Hrvata

 

Filip Zubčić je z današnjo zmago v veleslalomskem seštevku prehitel Odermatta ter skočil na drugo mesto tik za Pinturaultom, ki ostaja vodilni. Zubčić ima 468 točk, Pinturault na vrhu veleslalomskega seštevka 490. Kranjec je deveti v seštevku discipline. Osemindvajsetletni Zubčić je vpisal svojo še tretjo zmago v svetovnem pokalu, potem ko je lani decembra slavil v Santi Caterini, lani februarja pa je bil najboljši na Japonskem v Naebi.

Žanu Kranjcu po premoru manjka tekmovalna rutina. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Žanu Kranjcu po premoru manjka tekmovalna rutina. FOTO: Andreas Solaro/AFP


Vrhničan Štefan Hadalin se je v prvem veleslalomu v Bolgariji s startno številko 47 zavihtel na 24. mesto. Nato pa v finalu pridobil kar petnajst mest, njegov čas je v finalu obveljal za najhitrejšega, ter se v veleslalomih prvič uvrstil v najboljšo deseterico. »Prva vožnja je bila že dosti solidna, v drugi pa so mi razmere ustrezale, šel sem odločno, praktično brez velike napake, hitrost je bila dobra čez vso progo in takoj, ko sem prišel v cilj, sem vedel, da bo to super čas. Sem zelo zadovoljen z uvrstitvijo kariere v veleslalomu in se že veselim jutrišnje tekme,« je dejal Hadalin.
 

Po Banskem Kranjska Gora


»Zadovoljni smo, predvsem s Štefanom. Nekaj dobrega od te tekme je tudi to, da si je za jutri priboril startno številko med trideseterico. Žanu manjka tekmovalna rutina po tem dolgem premoru. Drugi tek je bil boljši, imel je boljši pristop. Na strmini je naredil napako in potem do cilja smučal slabše. Nastavki, ki jih je prikazal v zgornjem delu druge vožnje, tudi njegov način, so dobra popotnica za jutri in do konca sezone,« pa je slovenska nastopa ocenil trener moške ekipe za tehnični disciplini Klemen Bergant.

 

Ta konec tedna sicer spremljamo generalko za prireditev pri nas na Gorenjskem. Po Banskem bosta namreč na sporedu še dva veleslaloma, in sicer 13. marca v Kranjski Gori ter finalni 20. marca v Lenzerheideju.

Preberite še:

Komentarji: